Petitchef

Supa crema de praz

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

6 porții
3 - 4 fire de praz



350 ml lapte

2 frunze de dafin

1 legatura patrunjel

2 linguri ulei

sare, piper, cimbru

Preparare

Etapa 1

Tocam ceapa marunt, prazul, rondele si le calim in cele 2 linguri de ulei, cu putina sare, pana devin translucide.

Etapa 2

Adaugam cam 1.5 litri de apa sau supa de legume si asteptam sa ajunga la punctul de fierbere. Atunci punem cartofii, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mediu spre mic vreo 10 minute.

Etapa 3

Acum e momentul pentru frunzele de dafin, cimbru si piper si lasam la foc pana cand sunt fierte toate legumele.Luam oala de pe foc, pescuim frunzele de dafin pe care le aruncam, si cu piciorul vertical al mixeruluipasam legumele.

Etapa 4

Adaugam laptele si eventual putina apa, daca scazuse prea mult, ca sa nu obtinem o supa prea groasa. Punem supa din nou pe foc pana incepe din nou sa fiarba.

Etapa 5

Adaugam patrunjelul tocat, potrivim de sare, piper si cimbru si servim supa fierbinte, cu crutoane si socotim ca are doar 50 calorii la 100 de grame.




Comentarii:

25/01/2014

Usoara, hranitoare si o idee excelenta de supa ok pt cei mici

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Este delicioasa, copii mei le place foarte mult.

(0) (0) Abuz
09/10/2017

Delicioasa și foarte ușor de preparat

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
26/01/2014

Este foarte buna

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Delicios

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: