Iti place sa adaugi ulei picant pe pizza in loc de ketchup? Noi avem solutia si ti-l poti pregati singur cu usurinta: ulei de masline, ardei iuti, usturoi, cimbru si ... gata!
Succes garantat ;-)
Ingrediente
1
Materiale
1 sticla de 250 ml
Preparare
Taiati catelul de usturoi in jumatate. Intr-o sticla, adaugati ardeii iuti, catelul de usturoi si crengutele de cimbru.
Turnati uleiul de masline in sticla si inchideti. Macerati aproximativ 30 de zile intr-un loc uscat, departe de lumina, inainte de utilizare
Este gata, il poți oferi sau doar pastreaza-l pentru petrecerile cu pizza!
Sticla: Puteti utiliza o sticla cu ulei de masline si doar adaugati ingredientele.
Ardeii iuti: Puteti adauga mai multi ardei iuti, daca doriti.
Timp macerare: Daca va grabiti, puneti ingredientele in ulei fierbinte la foc mic si lasati sa se infuzeze timp de 5 minute. Lasati uleiul sa se raceasca si puneti in sticlă. Lasati sa stea 1 saptamana intr-un loc uscat, departe de lumina.