Petitchef

Alivanca

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Oul cu un praf de sare se bate spuma, se amesteca cu iaurtul si smantana dulce.
  • Se adauga putin cate putin malaiul, amestecand mereu pentru a evita formarea cocoloaselor.
  • Va rezulta un amestec "lung", asemeni aluatului pentru clatite. In cele din urma se adauga mararul maruntit - a pus 5-6 fire de marar, voi puneti mai mult/mai putin functie de cat de mult iubiti mararul.
  • Compozita se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ o ora .
  • Dupa ce s-a racit un pic, alivanca se taie felii si se presara cu zahar pudra.


Întrebări:




Comentarii:

15/08/2019

O reteta delicioasa!

(0) (0) Abuz
Machilleos, 18/09/2018

Nu are ce cauta marar in Alivanca ea este un desert dupa ce o coaceti se tae si se mananca in sos de smantana bine reteta originala este total diferita.

(0) (2) Abuz
09/07/2013

Trebuie s-o incerc

(0) (0) Abuz
07/06/2013

Abia astept sa fac aceasta placinta pe care o mancam in copilarie la bunica,stiu ca e buna tare

(1) (0) Abuz
07/03/2013

Foarte buuna reteta

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciulama de pui cu ciuperci
Ciulama de pui cu ciuperci
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftelute din piept de pui si ciuperci
Chiftelute din piept de pui si ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Piept de pui frantuzesc
Piept de pui frantuzesc
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Croissante friganele la cuptor
Croissante friganele la cuptor
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
4 porții
55 min
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei