Dovlecei cu smantana

De adi`s blog
(4.45/5 - 95 voturi)
16 comentarii


  • DOVLECEI CU SMANTANA
  • DOVLECEI CU SMANTANA, Poza 2
  • DOVLECEI CU SMANTANA, Poza 3
  • DOVLECEI CU SMANTANA, Poza 4
  • DOVLECEI CU SMANTANA, Poza 5
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 40 minute
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 159 Kcal (1 porție)
ProPoints: 4 (1 porție)

Ingrediente:

- un dovlecel de marime mijlocie
- o ceapa mica
- sare, piper
- 2 - 3 linguri smantana
- 1 lingura de faina
- 1 cana de lapte
- o legatura mare de marar

Preparare:

Etapa 1:

Se curata dovlecelul de coaja si samburi apoi se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.

Etapa 2:

Se lasa numai putin sa se inmoaie, apoi se adauga dovlecelul ras. Se pune apa cat sa-i cuprinda, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, cca 20 minute.

Etapa 3:

Dupa ce a fiert dovlecelul si a scazut apa se adauga jumatate din cantitatea de lapte si smantana. Din faina si restul de lapte se face un sos alb care se desarta peste dovlecel.

Etapa 4:

Se amesteca sa nu faca cocoloase, daca este cazul mai adaugati lapte.La sfarsit se adauga mararul taiat marunt. Dovlecelul se poate servi ca atare sau cu chiftelute de pui.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

159Kcal8%

Calorii

16.3g5%

Carbo

6.8g10%

Grăsimi

3.8g19%

Grăsimi sat.

7.3g15%

Proteine

2.1g8%

Fibre

9.8g11%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 299g

Printează paginaAdaugă la favorite
De adi`s blog



Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5
Postat 05/10/2016, 19:06

Am incercat mai multe feluri de dovlecei cu smantana si am incercat-o si pe aceasta .nu este rea

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/10/2013, 00:59

Foarte simplu si foarte bun!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/07/2013, 11:16

Rapid,gustos si aromat!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 08/03/2015, 11:13

Voi incerca suna bine

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/06/2012, 13:48

Zarjaqaqjwryjsrrtjsd

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/10/2013, 13:33

Ff.bun ! multumesc .

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/08/2013, 11:16

Foarte gustos

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/08/2013, 10:38

Foarte gustos

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (16)


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale