Petitchef

Budinca de dovlecei

Altele
6 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
3 - 4 dovlecei

200 g telemea de vaca

400 g branza dulce

20 g unt

100 g gris

3 oua

1 legatura de marar

sare, nucsoara macinata

Preparare

  • Dovleceii curatati de coaja ii razuim si ii lasam cu sare 10 - 15 minute, ca sa elimine din apa. Intre timp bateom ouale, le amestecam cu branza telemea data pe razatoare, branza dulce si untul.
  • Stoarcem in mana dovleceii si ii adaugam peste amestecul de branza si ou. Adaugam grisul, in functie de cat e de lichida compozitia, se poate adauga ceva mai mult sau mai putin pentru ca amestecul sa fie cam de consistenta unui iaurt.
  • Incorporam si mararul tocat, nucosara si sare daca mai e nevoie, in functie de cat de sarata este branza telemea.Tava se unge cu unt sau ulei si se tapeteaza cu gris.
  • Tava nu trebuie sa fie prea mica, pentru ca budinca sa fie cam de 1-2 degete. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi calda sau rece, merge foarte bine la micul dejun, langa o salata de rosii. 100 grame au aproximativ 150 calorii.

Poze

Budinca de Dovlecei, poza 1Budinca de Dovlecei, poza 2Budinca de Dovlecei, poza 3



Comentarii (14):

leo53, 28/10/2016

Super buna si usor de facut.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/07/2013

Este extraordinar de buna pentru persoane care tin regim

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/10/2016

Cantitatea de branză la 4 dovlecei (desigur depinde si de mărimea dovlecelului) nu este mult. Mărarul în combinaţie cu brânza este extraordinar de gustos, iar în legătură cu nucşoara fiecare cu gustul lui. Nu se judecă plăcerea unui anumit gust, iar omul în orice caz nu. Felittări, oricine aţi fi şi unde aţi fi. Este o reţetă foarte bună!

(0) (0) Abuz
27/10/2016

Foarte buna

(0) (0) Abuz
01/08/2016

Branza este foarte multa, parca e placinta cu barnza. Grisul nu leaga compozitia, la budinca de dovlecei se pune faina, dovleceii nu stiu de ce se curata de coaja, iar pusi cu sare si lasati in exces 15-20 de minute, lasa la zeama de te plictisesti. De ce aiureala asta? . Nucsoara ii lipseste, ce sa zic... se potriveste cu mararul ca nuca in perete. Reteta e la pamant. Probabil n-ai gatit in viata ta, de scoti asemenea calamitati.

(0) (0) Abuz
popavalentin2009
popavalentin2009, 04/06/2015

Super

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Suuuuuuuuuuuuper

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Este buna

(0) (0) Abuz
26/07/2013

Delicioasa!

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Trebuie sa fie excelenta!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca de vinete cu dovlecei
Budinca de vinete cu dovlecei
6 porții
1h40m
Dificil
4.7 / 5
Rețetă Budinca de dovlecei (reteta video)
Budinca de dovlecei (reteta video)
15 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Budinca de dovlecei
Budinca de dovlecei
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: