Petitchef

Chiftele de dovlecei

Aperitiv
5 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Se curata dovleceii de coaja.Se dau prin razatoarea mare, se dau cu un praf de sare si se lasa jumatate de ora sa-si lase zeama.
  • Dupa ce si-au lasat zeama se storc bine.Se adauga branza rasa, mararul tocat, faina, oul ( vrut sa pun 2 oua, dar compozitia a avut nevoie numai de unul), piper si se amesteca bine compozitia rezultata.
  • Intr-o tigaie se incinge mai mult ulei (cat sa acopere jumatate chiftelele), iar cu lingura se ia din compozitie cam trei sferturi de lingura si se pune cat mai frumos in tigaie. Se ia asa pana se umple tigaia.
  • Cand s-au prajit pe partea aceasta se intorc invers sa se prajeasca si pe partea cealalta si apoi se scot intr-un castron cu hartie absorbanta. Se repeta asa cu toata compozitia pana cand chiftelele s-au terminat.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chiftele de dovlecei
Chiftele de dovlecei
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Chiftele de cartofi
Chiftele de cartofi
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftele de cartofi
Chiftele de cartofi
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.