Petitchef

Budinca de vinete cu dovlecei

Felul principal
6 porții
1 oră
40 min
Dificil
  • Budinca de vinete cu dovlecei
  • Budinca de vinete cu dovlecei, poza 2
  • Budinca de vinete cu dovlecei, poza 3
  • (4.70/5 - 220 voturi)
  • 29
  • 107
Budinca de vinete cu dovlecei
 
Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum si iarna se gasesc aceste legume, eu zic sa ne rasfatam un pic si sa pregatim un pranz sau o cina delicioasa! Ce-i drept timpul de preparare este un pic cam mare, dureaza ceva pana frigeti dovleceii si vinetele, dar va spun: este un deliciu!

Ingrediente

Numarul de porții: 6

3 vinete mai mari

500 gr branza telemea

5 oua

250 gr mozzarella

o legatura marar

sare si piper

2 rosii pentru ornat

Preparare

  • Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon.
  • Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.
  • Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,
    apoi asezam iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.

    Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.
  • Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.
  • Cand este gata coapta presaram putin oregano peste rosii si, dupa preferinta, marar verde tocat pentru putin mai multa savoare!
  • Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!


Comentarii (29):

doinaru, 30/05/2017

Este foarte buna . O fac destul de des cat tine " sezonul " casului proaspat care e mult mai bun decat mozzarella ( parerea mea ).Eu tai legumele felii pe lung , nu le curat coaja , si le coc un pic pe gratar pe aragaz.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
08/04/2013

Foarte buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!va iubesc mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sunt grozave

(0) (0) Abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Ma bucur ca iti place!

24/07/2015

Vinetele sunt excelente si se pot gati in multe feluri. Reteta este f. gustoasa si nu e dificila, dar cere rabdare!

(0) (0) Abuz
01/03/2014

Cred ca mi s-a facut foame...si nu am vinete in casa sa pregatesc reteta...dar mai e si maine o zi!

(0) (0) Abuz
13/10/2014

Care-i diferenta dintre "a praji" si "a frige" - in legatura cu preparatul rondelelor de vanata?

(1) (0) Abuz
15/06/2013

Arata super si intr-o ora va spun si cat e de gustoasa !!

(0) (0) Abuz
01/04/2013

O minunatie ! Aratoasa , gustoasa si sanatoasa !

(1) (0) Abuz
07/12/2016

Buna reteta...de incercat si de savurat!
Cornel

(1) (0) Abuz
06/08/2015

Exceptional va multumesc ca existati va iubesc

(0) (0) Abuz
04/08/2013

Pare a fi f. buna , voi incerca reteta.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: