Petitchef

Conopida pane cu sos de usturoi

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru inceput, taiem capatana, separand buchetelele de trunchiul comun, si le punem in apa cu sare pentru o ora. Apoi le punem la fiert in apa cu sare
    Cand s-au fiert , asezam langa aragaz trei boluri/ farfurii in care punem: in prima faina, in a doua oua pe care le batem bine cu furculite, in a treia pesmet.
  • Incalzim pe foc tigaia cu o pelicula de ulei iar cand se infierbanta, punem buchetelele de conopida pe care, in prealabil, constiincios, le-a sarat si piperat, dupa care le-am trecut prin faina, ou si pesmet. In tigaie, le intoarcem din cand in cand pana prind o frumoasa crusta aurie dupa care le scoatem pe o farfurie pe care am asezat un servetel de hartie care sa absoarba uleiul in exces.
  • Pentru mujdei, curatam cateii si ii taiem marunt dupa care i-am zdrobit in mojar pana capata consistenta unei paste. Lucrul acesta se face usor daca, in prealabil, saram putin usturoiul si picuram putin ulei. Daca nu aveti mojar, puteti zdrobi usturoiul cu o presa speciala.
  • Apoi cu o lingurita, incepem sa mestecam iute in sensul acelor de ceasornic in pasta de usturoi, aceasta va incepe sa capete o consistenta cremoasa, din cand in cand adaugam cate putin ulei care va ajuta la cresterea cantitatii de sos de mujdei. sta e varianta preferata a lui iubi.
  • E una prefer sa adaug in usturoiul de o consistenta cremoasa, smantana, mi se pare mult mai delicios asa. Deh, fiecare cu gusturile sale.
  • Pasta de usturoi o putem amesteca cu buchetelele de conopida sau o putem une la masa pentru ca fiecare sa-si adauge cat doreste.


Întrebări:




Comentarii:

13/07/2016

Super prost ! Cel putin ca modalitate de exprimare. Deh, iimba romana de gradinitza sau ... bucatarie.

(0) (0) Abuz
08/10/2013

Super bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
Conopida cu maioneza si iaurt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Conopida – „Varza cu studii superioare” Conopida – „Varza cu studii superioare” Romanesco – conopida martiana Romanesco – conopida martiana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează