Petitchef

Crap cu sos de usturoi

Felul principal
8 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se fileteaza si se portioneaza un crap de 3-4 kg. Bucatile generoase de peste se usuca pe un prosop si presara cu cimbru, piper si sare. Se unge o tava cu ulei si se pun bucatile de peste, printre ele se pun si cativa catei de usturoi si se da la cuptor aprox 20 min.
  • In timpul acesta se prepara sosul: mult mujdei de usturoi (maioneza), cateva rosii taiate felii si un morcov taiat rondele (felii subtiri). Ce cantitate de mujdei? Atata cat sa ajunga pentru 2 straturi de un deget in tava de la cuptor.
  • Au trecut 20 min, scoatem tava de la cuptor, intindem un strat generos de mujdei pe fiecare bucata in parte apoi intoarcem bucatile de peste presaram feliile de rosii si morcov deasupra si punem inca un strat generos de usturoi. Se baga tava la cuptor inca 15 minute sa se rumeneasca putin.
  • Se serveste cu mamaliguta calda.Desi pare o mancare grea din cauza cantitatii mari de usturoi va asigur ca nu este asa. Cei care ati mancat stiti ca la cuptor se duce si mare parte din mirosul de usturoi iar in combinatie cu feliile de rosii mujdeiul capata un gust delicios.

F FotoDelta » Retete

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează