Petitchef

Crema mousseline

Altele
10 porții
30 min
10 min
Foarte ușor
Mousseline este un termen gastronomic care denumeste mai multe preparate cu textura foarte fina, matasoasa. Crema mousseline este practic un mix de crema de patiserie cu unt spumat. Cum se face?Noi avem reteta!

Ingrediente

10

Preparare

  • Etapa 1 - Crema mousseline
    Puneti 100 g unt la temperatura camerei.
    Se aduce laptele la fiert (cu un baton de vanilie, daca vreti sa faceti o crema de vanilie). Intre timp bateti galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Crema mousseline
    Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet la amestecul de mai sus. Puneti totul in craticioara la foc mediu.
  • Etapa 3 - Crema mousseline
    Amestecati pana cand compozitia se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, luati de pe foc si adaugati 90 g de unt. Amestecati bine. Acoperiti cu folie de plastic si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 4 - Crema mousseline
    Nu puneti crema in frigider!!! Acesta trebuie sa aiba temperatura camerei. In cazul in care s-a intarit prea tare, rexalarea se face prin adaugarea treptata a 100 de grame de unt moale. Se bate cu mixerul la viteza medie. Odata ce untul s-a incorporat, bateti 2 minute la viteza maxima: paletele mixerului ar trebui sa lase urme vizibile in crema.

    Acum este gata de utilizare!

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Crema de vanilie - crema de patiserie




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema de broccoli cu avocado
Crema de broccoli cu avocado
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Crema de branza, facuta acasa
Crema de branza, facuta acasa
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de ficat de pasare
Crema de ficat de pasare
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulciBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.