Petitchef

Crema mousseline

Mousseline este un termen gastronomic care denumeste mai multe preparate cu textura foarte fina, matasoasa. Crema mousseline este practic un mix de crema de patiserie cu unt spumat. Cum se face?Noi avem reteta!

Altele
10 porții
30 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Etapa 1 - Crema mousseline
    Puneti 100 g unt la temperatura camerei.
    Se aduce laptele la fiert (cu un baton de vanilie, daca vreti sa faceti o crema de vanilie). Intre timp bateti galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Crema mousseline
    Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet la amestecul de mai sus. Puneti totul in craticioara la foc mediu.
  • Etapa 3 - Crema mousseline
    Amestecati pana cand compozitia se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, luati de pe foc si adaugati 90 g de unt. Amestecati bine. Acoperiti cu folie de plastic si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 4 - Crema mousseline
    Nu puneti crema in frigider!!! Acesta trebuie sa aiba temperatura camerei. In cazul in care s-a intarit prea tare, rexalarea se face prin adaugarea treptata a 100 de grame de unt moale. Se bate cu mixerul la viteza medie. Odata ce untul s-a incorporat, bateti 2 minute la viteza maxima: paletele mixerului ar trebui sa lase urme vizibile in crema.

    Acum este gata de utilizare!


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
12 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează