Petitchef

Cum sa faceti crema Chiboust?

Altele
10 porții
1 oră
1 oră
Dificil
Daca intentionati sa faceti un tort Saint-Honoré, nu va abateti de la regula cremei Chiboust!
„Dar ce este crema Chiboust?” → bine, este pur si simplu o crema de patiserie „blocata” (crema de vanilie + albusuri batute (fie se incorporeaza albusurile batute spuma in crema fierbinte fie se face o bezea italiana – adica se oparesc albusurile batute cu un sirop de zahar la 117 C )).
Urmati cu atentie pasii pentru crearea cremei Chiboust (cunoscuta si sub numele de „crema Saint-Honoré”). Cu ajutorul fotografiilor noastre si explicatiilor scrise, nu veti da gres!

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru crema de patiserie :

500 ml lapte

1 pastaie de vanilie

4 galbenusuri

60 gr zahar

50 gr amidon

6 foi de gelatina


Pentru bezeaua italiana:

5 albusuri

185 gr zahar

65 ml apa

Materiale

Termometru
Folie alimentara
Spatula

Preparare

  • Etapa 1 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Pregatiti crema de patiserie:
    Puneti laptele la fiert intr-o cratita, impreuna cu pastaia de vanilie taiata in jumatate
    Intre timp, puneti foile de gelatina sa se inmoaie in apa rece.
  • Etapa 2 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati amidonul si amestecati bine. Turnati laptele fiert, putin cate putin, amestecand bine.
  • Etapa 3 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Puneti acest amestec intr-o craticioara si puneti la foc mediu. Amestecati constant pentru a se ingrosa.
  • Etapa 4 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Turnati crema ingrosata intr-un bol, adaugați foile de gelatina inmuiate si amestecati bine pentru a le incorpora in crema. Acoperiti cu alimentara alimentara direct pe crema. Puneti deoparte.
  • Etapa 5 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Preparati bezeaua italiana :
    Puneti zaharul si apa intr-o cratita si dati in fiert. Cand fierbe, puneti termometrul si astepati sa ajunga la 115° C.
  • Etapa 6 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Cat timp ce siropul fierbe, bateti albusurile. Cand devin spuma, turnati siropul de zahar (fiert la 115° C) sub forma de fir, peste albusuri, lasand robotul sa bata in continuare.
  • Etapa 7 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Apoi bateti la viteza mare. Bezeaua este gata atunci cand bolul nu mai este fierbinte (acest lucru poate dura zece minute).
  • Etapa 8 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Ansamblarea:
    Puneti crema de patiserie calda intr-un bol mare. Adaugati bezea italiana si amestecati usor pentru a obtine o crema omogena.
    Crema trebuie folosita rapid, astfel incat gelatina sa nu se stabilezeze, intarind preparatul.
  • Etapa 9 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Gata!

Observații:

Dupa ce ati terminat ornarea tortului Saint-Honoré, va trebui sa il puneti la rece timp de minim 1 ora astfel incat gelatina sa se intareasca.

Poze

Cum sa faceti crema Chiboust?, poza 1
Cum sa faceti crema Chiboust?, poza 2
Cum sa faceti crema Chiboust?, poza 3
Cum sa faceti crema Chiboust?, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mini eclere cu crema de vanilie si ciocolata
Mini eclere cu crema de vanilie si ciocolata
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Cum se face crema de unt/Buttercream?
Cum se face crema de unt/Buttercream?
10 porții
10 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei