Petitchef

Cum sa faceti crema Chiboust?

Daca intentionati sa faceti un tort Saint-Honoré, nu va abateti de la regula cremei Chiboust!
„Dar ce este crema Chiboust?” → bine, este pur si simplu o crema de patiserie „blocata” (crema de vanilie + albusuri batute (fie se incorporeaza albusurile batute spuma in crema fierbinte fie se face o bezea italiana – adica se oparesc albusurile batute cu un sirop de zahar la 117 C )).
Urmati cu atentie pasii pentru crearea cremei Chiboust (cunoscuta si sub numele de „crema Saint-Honoré”). Cu ajutorul fotografiilor noastre si explicatiilor scrise, nu veti da gres!

Altele
10 porții
1 oră
1 oră
Dificil

Ingrediente

10

Pentru crema de patiserie :

Pentru bezeaua italiana:

Materiale

  • Termometru
  • Folie alimentara
  • Spatula

Preparare

  • Etapa 1 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Pregatiti crema de patiserie:
    Puneti laptele la fiert intr-o cratita, impreuna cu pastaia de vanilie taiata in jumatate
    Intre timp, puneti foile de gelatina sa se inmoaie in apa rece.
  • Etapa 2 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati amidonul si amestecati bine. Turnati laptele fiert, putin cate putin, amestecand bine.
  • Etapa 3 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Puneti acest amestec intr-o craticioara si puneti la foc mediu. Amestecati constant pentru a se ingrosa.
  • Etapa 4 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Turnati crema ingrosata intr-un bol, adaugați foile de gelatina inmuiate si amestecati bine pentru a le incorpora in crema. Acoperiti cu alimentara alimentara direct pe crema. Puneti deoparte.
  • Etapa 5 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Preparati bezeaua italiana :
    Puneti zaharul si apa intr-o cratita si dati in fiert. Cand fierbe, puneti termometrul si astepati sa ajunga la 115° C.
  • Etapa 6 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Cat timp ce siropul fierbe, bateti albusurile. Cand devin spuma, turnati siropul de zahar (fiert la 115° C) sub forma de fir, peste albusuri, lasand robotul sa bata in continuare.
  • Etapa 7 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Apoi bateti la viteza mare. Bezeaua este gata atunci cand bolul nu mai este fierbinte (acest lucru poate dura zece minute).
  • Etapa 8 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Ansamblarea:
    Puneti crema de patiserie calda intr-un bol mare. Adaugati bezea italiana si amestecati usor pentru a obtine o crema omogena.
    Crema trebuie folosita rapid, astfel incat gelatina sa nu se stabilezeze, intarind preparatul.
  • Etapa 9 - Cum sa faceti crema Chiboust?
    Gata!

Observații:

Dupa ce ati terminat ornarea tortului Saint-Honoré, va trebui sa il puneti la rece timp de minim 1 ora astfel incat gelatina sa se intareasca.

Poze

Cum sa faceti crema Chiboust?
Cum sa faceti crema Chiboust? - poza 2
Cum sa faceti crema Chiboust? - poza 3
Cum sa faceti crema Chiboust? - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
6 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Crema de branza Crema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează