Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaii).
Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda caldura. (Lasati-l 2 secunde, mișcati-l, lasati iar 2 sec, apoi iar agitati)
In cateva secunde, orezul va incepe sa se umfle ca floricele, dar fara sa sara. Cand s-a umflat si s-a prajit usor, turnati-l intr-un bol repede inainte sa se arda.
* Se pastreaza pana la 2 saptamani intr-un recipient etans. * Daca doriti o versiune sarata, puteti amesteca cu condimente si unt.Se poate adauga ca ingredient crocant in salate :) * Pentru o versiune dulce, aveti retetele noastre de Cereale din orez expandat cu ciocolata sau Batoane din orez expandat.
Comentarii:
Ma bucur ca am aflat cum se prepara orezul expandat,nu am gasit nicaieri si aveam nevoie de asa ceva pentru batoane cu alune si fructe uscate.