Petitchef

Gomboturi (galuste) cu prune

Altele
6 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1,5 kg cartofi

1 ou mare

300-350 g faina alba

1 praf de sare

1 praf de drojdie uscata

aproximativ 20 de prune

o oala in care se pune apa la fiert

zahar si scortisoara dupa gust, pezmet (500g) si unt cca 150g

50-75ml ulei de flaorea soarelui

Preparare

  • Se pregatesc prunele bistrite: se curata de samburi, cu grija, sa nu le rupem si se presara cu cate 1/3 de lingurita de zahar amestecat cu scortisoara .
  • Intr-o tigaie incapatoare se incinge uleiul cu o lingura de unt si se prajeste pezmetul delicat in lipsa de pezmet puteti experimenta cu grisul.
  • Cartofii, in reteta originala se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin masina de tocat o alta varianta ar fi cartofii curatati de coaja si fierti ca pt piure, apoi, bine-bine scursi de apa, se pot zdrobi cu instrumentul special.
  • Cand s-au racit cartofii, se adauga oul si faina, in care am amestecat in prealabil drojdia instant se obtine un aluat licipios, care se rastoarna pe masa bine infainata se da aluatului forma de sul/salam si se incepe formarea gomboturilor.
  • Cu palmele bine infainate, se formeaza cate un disc, exteriorul e bine infaintat, interiorul nu, in care asezam cate o pruna. Se formeaza bilele/gomboturile/galustele si se pun delicat in oala cu apa clocotinda .
  • Se lasa la fiert pana se ridica la suprafata, apoi se scot in tigaia cu pezmet prajit puneti 3-4 galuste deodata in pezmet apoi prin miscari de du-te-vino se imbraca gomboturile frumos in pezmet gombotuile astfel pregatite se aliniaza frumos intr-o tava.
  • Noua ne plac si betisoarele din aluat si las mereu putin aluat la final pt a le prepara toate se pun in tava, se presara ici si colo cu cate o aluna de unt si se dau la cuptorul incins in prealabil la 375F pt 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos. Se servesc calduti presarati cu zahar .

Poze

Gomboturi (galuste) cu prune, poza 1Gomboturi (galuste) cu prune, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

01/10/2013

Se pot rumeni in pesmet intr-o tigaie ,,nu trebuie neaparat cuptor

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/11/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
29/08/2012

Excelent!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu prune mirabelle
Tarta rasturnata cu prune mirabelle
9 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Galuste cu prune
Galuste cu prune
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Galuste cu gem de prune
Galuste cu gem de prune
4 porții
2h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Galuste cu prune
Galuste cu prune
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Retete dulci cu pruneRetete dulci cu prune

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: