Petitchef

Gomboti pentru copii cu magiun de prune

Felul principal
4 porții
25 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se fierb cartofii in coaje, se racesc si se curata,se face un pireu fara lapte doar cu margarina, se adauga sare,zaharul si faina ,se amesteca toate ingredientele bine, se formeaza un aluat care se intinde si se taie in patrate ,in mijlocul lor se pune o lingurita magiun,se modeleaza sa fie rotunde ,si se pun la fiert intr-un castron cu apa la foc mic.
  • Dupa ce bilele se ridica la suprafata ,le mai lasi 2-3 min. Separat se pune intr-o tigaie putin ulei si se prajeste pesmetul amestecind continuu sa nu se arda.
  • Dupa ce se raceste se amesteca cu zaharul si scortisoara(dupa gust), de obicei nu prea mult ,fiind si magiunul dulce. Se tavalesc gombotii prin acest amestec. Se servesc simplii sau cu lapte.

Rețete inrudite

YouTube



Întrebări:




Comentarii:

31/07/2011

Interesanta reteta....... bv sunteti cei mai tari

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu prune mirabelle
Tarta rasturnata cu prune mirabelle
9 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Gomboti cu prune
Gomboti cu prune
8 porții
1 h 30 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Gomboti cu prune
Gomboti cu prune
8 porții
40 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Magiun de prune
Magiun de prune
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune 20 de idei de aperitive pentru masa de Paste 20 de idei de aperitive pentru masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei