Petitchef

Gomboti cu prune

Desert
8 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

avem nevoie de:

Preparare

  • Pregatim prunele de seara,pentru a se patrunde cu zahar si scortisoara spalate,desfacute si taiate bucatele,depinde de marimea fructelor,eu le-am taiat in 4...
    A doua zi le punem sa se scurga de tot siropul.....

    Pentru gomboti procedam in felul urmator:
    curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa rece cu sare,cand au fiert ii punem in strecuratoare sa se scurga bine de apa apoi impreuna cu 100 g unt facem un piuree de cartofi mixand bine pana obtinem o pasta fina.
    Lasam piuree-ul sa se raceasca complet!!!!!!!
    Adaugam doua oua si mixam din nou,punem faina alba si facem un aluat molcut framantand foarte usor,impartim aluatul in mai multe bucati,facem sul si taiem bucatele cat o nuca,modelam,punem 1/4 pruna si inchidem biluta,ne ajutam cu faina...nu multa!!!
    Punem gombotii la fiert,in apa clocotind usor...
    Pregatim pesmetul...
    Intr-o craticioara punem putin ulei sa se poata topi untul fara sa-l ardem,punem pesmetul,prajim pana capata o culoare brun-aurie...il scoatem intr-un alt vas,lasam sa se racoreasca putin,punem zahar cam 200 g si scortisoara,amestecam bine.
    Gombotii fierti bine ii dam prin pesmet,miscand circular vasul pana sunt inveliti total in amestecul de pesmet cu zahar.
    Aceasta reteta este cea mai reusita din cate am incercat sau am gustat eu...sunt deliciosi!


Poze

Gomboti cu prune
Gomboti cu prune - poza 2
Gomboti cu prune - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

14/08/2014

Cartofii sunt mai consistenti daca se fierb in coaja!Altfel, absorb o cantitate rezonabila de apa, chiar daca se lasa la scurs!Aluatul devine mai lipicios pentru ca necesita mai multa faina! Iar dupa ce sa racesc...se intaresc, nu raman moi si pufoase!De cele mai multe ori am inlocuit untul cu 1-2 linguri de ulei! Spun din experiena, am incercat toate variantele!

(0) (0) Abuz
04/09/2012

Ee buna mama :X e delicioasa

(1) (0) Abuz
sanda_ned
sanda_ned, 31/08/2012

Bravo! Aveti dreptate, e cea mai reusita reteta! Am incercat si eu multe retete, dar nici una nu o egaleaza pe aceasta.

(1) (0) Abuz
27/08/2011

In primul rand ca la 1 kg cartofi au mers cam 600 gr faina..altfel se imprastia si riscai sa faci altceva...si cat timp se fierb galustele alea cu prune?

(0) (0) Abuz
01/08/2011

Reteta e de origine svabeasca, de altfel, tot ce e aluat cu cartofi ! Sau, ungureasca ? Oricum e super satioasa si gustoasa ! Sa Fiti Binecuvantati !

(1) (0) Abuz
01/08/2011

In realitate,reteta se numeste GALUSTE DE CARTOFI CU PRUNE si este o reteta din Ardeal.Modul de preparare este asemanator,doar ca tu schimbi gustul prunelor cu scortisoara
Reteta este mult mai gustoasa respectind -o pe cea ardeleneasca,dar fiecare cu gusturile lui.

(0) (0) Abuz
31/07/2011

Este super !!!

(1) (0) Abuz
31/07/2011

Astea se numesc in ardeal galuste cu prune!!!!!!!!!!!!

(1) (0) Abuz
29/07/2011

Sunt minunati

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta rasturnata cu prune mirabelle
Tarta rasturnata cu prune mirabelle
9 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează