Petitchef

Merdenele cu branza de burduf

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Grasimea se topeste, iar branza se sfarma.Se freaca drojdia cu zahar pana se lichefiaza si se adauga 100 ml lapte caldut si 150 g faina.Aluatul se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de lapte, precum si restul de faina si sarea.Dupa ce s-a framantat bine, se lasa sa creasca 15 minute.
  • Pe masa presarata cu faina se formeaza din aluat un sul mai gros, care se taie in 8 parti egale.
  • Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi, cu grosimea de 3-4 mm, care se unge cu grasime topita si se ruleaza pe latura mai lunga.Capetele ruloului se innoada si se lasa sa creasca 30 de minute.
  • Fiecare rulou se intinde intr-o forma rotunda cu grosimea de 1.5 cm.
  • Pe jumatate de rondea se pune branza si se acopera cu cealalta jumatate, presandu-se ca marginile sa se lipeasca.
  • Merdenelele se aseaza in tava si se ung cu grasime topita.
  • Dupa ce au fost lasate sa creasca 15 minute, se coc la foc mijlociu 25-30 de minute.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu branza de burduf si cas de oaie
Placinta cu branza de burduf si cas de oaie
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Bulete de cascaval (bilute de branza de burduf)
Bulete de cascaval (bilute de branza de burduf)
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paprikas de pui cu ciuperci si galuste cu branza de burduf
Paprikas de pui cu ciuperci si galuste cu branza de burduf
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu spanac si branza de burduf
Placinta cu spanac si branza de burduf
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Paste fusilli cu branza de burduf
Paste fusilli cu branza de burduf
1 porții
20 min
Foarte ușor
2.9 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza Burduf - mandria stanelor de munte Branza Burduf - mandria stanelor de munte Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează