Petitchef

Sos de rosii italian

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 ceapa medie, tocata marunt

5 catei de usturoi, tocati marunt

800 ml suc de rosii (proaspat sau conservat)

2 linguri pasta de rosii (fara amidon!)

50 ml ulei de masline extravergine

sare, piper dupa gust

diferite frunze aromate (busuioc, oregano) dupa gust.

Poti pune 1 lingurita de frunze uscate sau 1 lingura de frunze proaspete.

Preparare

  • Incalzeste o oala cu fundul mai gros la foc mediu. Adauga uleiul, ceapa si un praf de sare. Gateste la foc mic pana ce ceapa se inmoaie (ai grija sa nu se arda). Adauga usturoiul
  • Si mai lasa un minut sa se inmoaie si usturoiul. Adauga pasta de rosii si gateste pana ce se ridica uleiul si culoarea se inchide.
  • Adauga sucul de rosii, sare, piper si frunze aromate daca pui din cele uscate. Gateste la foc mic, pana ce sosul se ingroasa foarte mult si uleiul se ridic (in jur de 30 minute).
    Foloseste sosul ca baza pentru pizza sau paste.
C Cooking with my soul

Poze

Sos de rosii italian, poza 1
Sos de rosii italian, poza 2
Sos de rosii italian, poza 3




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Sos de rosii
Sos de rosii
6 porții
40 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Sos / dip din ardei cu rosii
Sos / dip din ardei cu rosii
2 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Sos de rosii pentru friptura
Sos de rosii pentru friptura
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos Mousseline
Sos Mousseline
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.