Petitchef

Rulada de primavara

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 kg verdeturi

400 g branza de vaci,cremoasa dar nu moale

1 lingurita chimen

1 sfecla rosie fiarta,sau coapta

1 catel de usturoi

o ceapa mica

2 oua

2 linguri faina

sare,piper

ulei


Pureul se amesteca cu :

ouale,

faina,

sarea,

piperul,

usturoiul taiat marunt.

Preparare

  • Verdeturile se curata ,se spala si apoi se fierb in apa cu o lingurita de sare. Le-a fiert,15 minute.E important sa nu fie fierte mult,pentru ca pierd culoare.
  • Se scurg intr-o strecuratore,dupa care se arunca intr-o oala mare cu apa rece si cuburi de gheata. Acesta este un mic secret,pentru pastrarea verdelui atat de important la o rulada de primavara.
  • Scurgem verdeturile de apa,le preasm in pumni si le punem in blender,sa le facem pure.
  • Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,usor unsa cu ulei.
  • A copt-o in cuptor la 180 de grade 20 de minute. E gata cand marginile se desprind de hartie.
  • Intre timp,se prepara pasta de branza amestecand branza cremoasa cu sare,chimen macinat,ceapa taiata marunt si sfecla data pe razatoarea mica.
  • Puneti sfecla ,pana ajungeti la rozul care va place. Daca nu aveti sfecla. Pasta de branza va fi alba,iar gustul la fel de bun.
  • Cand rulada e calduta,treceti un cutit pe sub ea ,cat sa o desprindeti de hartie. A transferat blatul pe o folie alimentara,sub care a pus o alta hartie de copt.
  • Crema de branza se intinde peste rulada calduta si se ruleaza cu ajtorul foliei. Se lasa in frigider pana a doua zi.
  • Pentru a obtine felii frumoase,taiati cu un cutit incalzit in apa fierbinte.

Poze

Rulada de primavara, poza 1Rulada de primavara, poza 2



Comentarii:

crina-1, 24/04/2016

Am revenit la reteta caci principiul este bun , si m-am gindit ca si daca sint greseli de prima data ele se pot corecta. Dar nu nici macar atit bun simt. Atunci in cazul asta redactia trebuie sa o scoate de pe sit!

(0) (0) Abuz
10/04/2016

Ce ai facut cu ouale si usturoiul?

(0) (0) Abuz
09/04/2016

"verdeturile le punem in blender sa le facem pure"? Cum adica, nu erau pure dupa ce le-am spalat?
Te-ai cam blamat aici cu "reteta" asta, vorba aia: "Daca taceai, filosof ramaneai!"

(1) (0) Abuz
09/04/2016

Grea limba romana ,chiar daca ai tradus de undeva ,macar scrie reteta ca lumea !!!!!!

(1) (0) Abuz
mcab, 09/04/2016

Nu are importanta cum este scrisa , este importanta ideia pe care o poti inbunatati sau simplifica(nu-i mai pui sfecla rosie )trebuie vazut si ce verdeturi folosesti ...

(0) (1) Abuz
clayhorse, 09/04/2016

Foarte neglijent scrisa - sau tradusa. Trebuie sa cauti in coloana din stanga pt. a face legatura intre piureul (in franceza, puree, intr-o romceza de balta, pureul) de verdeata din etapa 3 si "compozitia" din etapa 4 care "se toarna intr-o tava" pe care apoi "a copt-o la cuptor" in etapa 5.
Ca sa recapitulez: se curata, se spala, se fierb, le-a fiert. Se scurg, scurgem, se omogenizeaza, a copt-o, se prepara, puneti... Foarte greu de urmarit si foarte obositor. Pacat, parea interesanta.

(1) (0) Abuz
09/04/2016

Mai, piscotel !!!! ce e bataia asta de joc? ori habar n-ai de bucatarie (ce sa mai spun de limba romana...)ori ai vrut sa ne faci sa pierdem timpul !!!!!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada verde
Rulada verde
8 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulada din carne de porc cu arome de primavara
Rulada din carne de porc cu arome de primavara
6 porții
1h50m
Foarte ușor
2.4 / 5
Rețetă Rulada de urzici
Rulada de urzici
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp!Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp!Rulada - desertul rapidRulada - desertul rapid

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: