Petitchef

Rulada de primavara

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 kg verdeturi

400 g branza de vaci,cremoasa dar nu moale

1 lingurita chimen

1 sfecla rosie fiarta,sau coapta

1 catel de usturoi

o ceapa mica

2 oua

2 linguri faina

sare,piper

ulei


Pureul se amesteca cu :

ouale,

faina,

sarea,

piperul,

usturoiul taiat marunt.

Preparare

  • Verdeturile se curata ,se spala si apoi se fierb in apa cu o lingurita de sare. Le-a fiert,15 minute.E important sa nu fie fierte mult,pentru ca pierd culoare.
  • Se scurg intr-o strecuratore,dupa care se arunca intr-o oala mare cu apa rece si cuburi de gheata. Acesta este un mic secret,pentru pastrarea verdelui atat de important la o rulada de primavara.
  • Scurgem verdeturile de apa,le preasm in pumni si le punem in blender,sa le facem pure.
  • Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,usor unsa cu ulei.
  • A copt-o in cuptor la 180 de grade 20 de minute. E gata cand marginile se desprind de hartie.
  • Intre timp,se prepara pasta de branza amestecand branza cremoasa cu sare,chimen macinat,ceapa taiata marunt si sfecla data pe razatoarea mica.
  • Puneti sfecla ,pana ajungeti la rozul care va place. Daca nu aveti sfecla. Pasta de branza va fi alba,iar gustul la fel de bun.
  • Cand rulada e calduta,treceti un cutit pe sub ea ,cat sa o desprindeti de hartie. A transferat blatul pe o folie alimentara,sub care a pus o alta hartie de copt.
  • Crema de branza se intinde peste rulada calduta si se ruleaza cu ajtorul foliei. Se lasa in frigider pana a doua zi.
  • Pentru a obtine felii frumoase,taiati cu un cutit incalzit in apa fierbinte.

Poze

Rulada de primavara, poza 1
Rulada de primavara, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

crina-1, 24/04/2016

Am revenit la reteta caci principiul este bun , si m-am gindit ca si daca sint greseli de prima data ele se pot corecta. Dar nu nici macar atit bun simt. Atunci in cazul asta redactia trebuie sa o scoate de pe sit!

(0) (0) Abuz
10/04/2016

Ce ai facut cu ouale si usturoiul?

(0) (0) Abuz
09/04/2016

"verdeturile le punem in blender sa le facem pure"? Cum adica, nu erau pure dupa ce le-am spalat?
Te-ai cam blamat aici cu "reteta" asta, vorba aia: "Daca taceai, filosof ramaneai!"

(1) (0) Abuz
09/04/2016

Grea limba romana ,chiar daca ai tradus de undeva ,macar scrie reteta ca lumea !!!!!!

(1) (0) Abuz
mcab, 09/04/2016

Nu are importanta cum este scrisa , este importanta ideia pe care o poti inbunatati sau simplifica(nu-i mai pui sfecla rosie )trebuie vazut si ce verdeturi folosesti ...

(0) (1) Abuz
clayhorse, 09/04/2016

Foarte neglijent scrisa - sau tradusa. Trebuie sa cauti in coloana din stanga pt. a face legatura intre piureul (in franceza, puree, intr-o romceza de balta, pureul) de verdeata din etapa 3 si "compozitia" din etapa 4 care "se toarna intr-o tava" pe care apoi "a copt-o la cuptor" in etapa 5.
Ca sa recapitulez: se curata, se spala, se fierb, le-a fiert. Se scurg, scurgem, se omogenizeaza, a copt-o, se prepara, puneti... Foarte greu de urmarit si foarte obositor. Pacat, parea interesanta.

(1) (0) Abuz
09/04/2016

Mai, piscotel !!!! ce e bataia asta de joc? ori habar n-ai de bucatarie (ce sa mai spun de limba romana...)ori ai vrut sa ne faci sa pierdem timpul !!!!!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulada verde
Rulada verde
8 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulada din carne de porc cu arome de primavara
Rulada din carne de porc cu arome de primavara
6 porții
1h50m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Rulada de urzici
Rulada de urzici
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.