Aluat sărat de plăcintă făcut din cartofi: o alternativă sănătoasă, fără gluten!
De multe ori nu știm ce să facem când vine vorba să alegem o crustă de plăcintă sărată. Preferați fără gluten? Atunci iată o rețetă foarte ușoară pentru plăcinta ta preferată, făcută cu cartofi și atât. O notă rustică și aromată pentru rețetele tale. Perfectă pentru cei care caută o opțiune creativă și sănătoasă, fără a sacrifica textura și aroma. Verificați pas cu pas mai jos și bucurați-vă!
Ingrediente
4
Materiale
- cratiță înaltă
- zdrobitor de cartofi (sau furculiță)
- tavă rotundă cu diametrul de 28 cm (opțional)
- hârtie de copt
Rețete inrudite
Bacalhau à brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
Preparare
Preparare5 min
Gătire1 oră
În primul rând, curățați cartofii de coajă și apoi gătiți-i într-o cratiță înaltă cu apă clocotită sărată timp de 30 până la 40 de minute sau până când sunt moi, dar fermi.
Se scurge toată apa și se pasează cartofii. Se adaugă apoi uleiul de măsline. Se condimentează cu sare și piper.
Tapetați forma cu hârtie de copt. Acum puteți transfera tot aluatul și îl puteți întinde uniform. Nu uitați de margini.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 40 de minute. Verificați dacă este gătită după gustul dvs.
Este gata. Acum trebuie doar să alegeți umplutura.
* Dacă umplutura este rece (a noastră a fost cu iaurt și somon afumat), nu trebuie să băgați aluatul înapoi în cuptor.* Dacă umplutura trebuie să fie gătită, coaceți-le pe amândouă în același timp sau coaceți mai întâi aluatul, adăugați umplutura și coaceți din nou. Totul depinde de alegerea dvs. de umplutură. Poftă bună!
Observații
Poate fi făcută această rețetă cu cartofi dulci?
Da, sau chiar un amestec al celor două (cartof și cartof dulce).
Cum se condimentează?
Condimentele noastre au fost cele de bază: sare și piper. Nu ezitați să adăugați condimente (nucșoară, de exemplu), ierburi aromatice (cimbru uscat, pătrunjel etc.) sau puțin parmezan.
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!