Petitchef

Tort 100% ciocolata - tort "razvan"

Desert
10 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

blat de cacao:

8 oua,

8 linguri zahar,

6 linguri faina,

2 linguri cacao neagra,

4 linguri ulei,

un praf de sare.


crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos:

360 g ciocolata alba

250 ml frisca lichida

2 linguri fulgi de nuca de cocos

sucul si razatura de coaja de la o limeta


crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie:

320 g ciocolata neagra

350ml frisca lichida


Pentru insiropat:

200 g zahar caramelizat si 200 ml cafea concentrata

Preparare

  • Pentru blat:
    Se separa galbenusurile de albusuri; se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se topeste; galbenusurile se bat cu uleiul pana isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza in albusurile batute, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua si se omogenizeaza cu grija compozitia folosind treapta cea mai lenta a mixerului.
  • Se tapeteaza forma de blat, se rastoarna compozitia si se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din forma se aseaza pe un suport si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
  • Pentru crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos:
    Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere, apoi se ia de pe foc; se adauga ciocolata razuita se se amesteca continuu pana se topeste toate ciocolata si compozitia devine cremoasa; se lasa sa se raceasca complet, apoi se introduce in frigider unde se lasa cel putin 4 ore ; se scoate apoi din frigider si se mixeaza pana isi dubleaza volumul si capata o consistenta mai usoara/pufoasa; se mai adauga doua linguri de fulgi de nuca de cocos, sucul si razatura de la limeta, se omogenizeaza, apoi se introduce din nou in frigider pana in momentul folosirii.
  • Pentru crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos: se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere, apoi se ia de pe foc; se adauga ciocolata razuita se se amesteca continuu pana se topeste toate ciocolata si compozitia devine cremoasa; se lasa sa se raceasca complet, apoi se introduce in frigider unde se lasa cel putin 4 ore ; se scoate apoi din frigider si se mixeaza pana isi dubleaza volumul si capata o consistenta mai usoara/pufoasa; se mai adauga doua linguri de fulgi de nuca de cocos, sucul si razatura de la limeta, se omogenizeaza, apoi se introduce din nou in frigider pana in momentul folosirii.
  • Pentru crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie:
    Se procedeaza exact ca si la crema de ciocolata alba.
  • Pentru sirop:
    Se prepara mai intai 200ml de cafea concentrata, neindulcita, apoi se caramelizeaza 200g zahar si se dilueaza cu cafeaua; se lasa sa se raceasca complet pana in momentul folosirii.
  • Pentru montare:
    Se taie blatul in trei felii egale; se aseaza baza pe platoul/suportul tortului si se monteaza inelul in jurul blatului; se insiropeaza usor baza, apoi se aseaza stratul de crema de ciocolata alba cu alune si nuca de cocos, se aseaza urmatoarea felie de tort, se insiropeaza, apoi se adauga un strat de crema de ciocolata neagra cu menta si lamaie, se aseaza capacul, se insiropeaza si el usor si se introduce tortul la frigider pentru cca 2 ore.

Poze

Tort 100% ciocolata - Tort Razvan, poza 1Tort 100% ciocolata - Tort Razvan, poza 2Tort 100% ciocolata - Tort Razvan, poza 3Tort 100% ciocolata - Tort Razvan, poza 4Tort 100% ciocolata - Tort Razvan, poza 5Tort 100% ciocolata - Tort Razvan, poza 6Tort 100% ciocolata - Tort Razvan, poza 7Tort 100% ciocolata - Tort Razvan, poza 8




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata la maxim
Tort cu ciocolata la maxim
8 porții
55 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tort raw de ciocolata si menta
Tort raw de ciocolata si menta
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Anasonul - Steaua cu 100 de miresme!Anasonul - Steaua cu 100 de miresme!Surimi – un produs 100 % industrial!Surimi – un produs 100 % industrial!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: