Petitchef

Zacusca din opt legume

Antreuri
15 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 15
1 kg telina

1 kg morcov

1-2 kg vinete

1 kg mere

1 kg ceapa

1 kg ardei capia

1 kg gogosari

1 kg ardei gras

1 kg ciuperci / 2 cutii de ciuperci

3 linguri miere

800 g bulion

1 l ulei

3 pagare de apa rece /zeama de la ciuperci

1 lingura sare mare, boabe piper, coriandru

Preparare

  • Telina si morcovul se curata si se dau prin razatoarea mare.Se calesc in 250 ml de ulei la foc mic timp de 20 min.Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se inmoaie si isi schimba culoarea.
  • Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs 30 min, apoi se toaca si se calesc in 250 ml ulei.
  • Mele se rad cu tot cu coaja ,si impreuna cu ceapa taiata in solzi mici se calesc in 250ml ulei.
  • Ardeii se spala, se curata de seminte si apoi se dau prin masina de tocat, apoi se calesc in 250 ml ulei.
  • Se pun toate ingredientele intr-o oala mare, se amesteca, se adauga 3 linguri de miere, o cutie de 800 g bulion (noi facusem deja suc de rosii in casa, din care am folosit la reteta), 3 pahare de apa rece, boabe piper/ piper macinat, si coriandru macinat (atentie, este picant, dar si foarte aromat), 1 lingura de sare, si ciupercile taiate cubulete (daca le-ati fiert voi, folositi in loc de apa, zeama de la ciuperci).Se lasa la foc mic, mestecand tot timpul pentru 1 ora.
  • Borcanele goale se tin in cuptor fierbinti, iar dupa ce zacusca s-a fiert se pune in borcanele fierbinti si se leaga cu celofan sau se capseaza capacele.Se tin sub o patura pana se racesc.

Poze

Zacusca din opt legume, poza 1
Zacusca din opt legume, poza 2
Zacusca din opt legume, poza 3
Zacusca din opt legume, poza 4
Zacusca din opt legume, poza 5
Zacusca din opt legume, poza 6
Zacusca din opt legume, poza 7

Întrebări:




Comentarii (13):

25/09/2015

Cred ca aici e vorba de dulceata de legume si fructe, dulce, sarata si piperata!

(0) (0) Abuz
nimeni, 18/09/2015

Cum ai pus ardeii - cruzi, copti ,caliti in ulei.Gogosarii i-ai pierdut pe drum,cum si cand se pun la fiert. Este pentru prima oara cand se prepara zacusca cu mere si miere,chiar ai facut tu asa ?

(0) (0) Abuz
18/09/2015

Pare buna de incercat

(0) (0) Abuz
18/09/2015

Bună și hrănitoare, notă de distincție și bogăția gustului

(0) (0) Abuz
01/02/2014

ESTE O RETETA DEOSEBITA SI GUSTOASA.

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Delicios de bun

(0) (0) Abuz
03/09/2013

CRED CA E FOARTE BUNA!!!!

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Am sa o incerc

(0) (0) Abuz
irina-briaanna, 31/08/2013

Am facut-o ieri,a iesit suuper buna.

(0) (0) Abuz
04/01/2013

O fac acum!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Zacusca
Zacusca
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Zacusca de fasole boabe
Zacusca de fasole boabe
15 porții
1h45m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zacusca cu miere, mere, ciuperci....
Zacusca cu miere ,mere, ciuperci....
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăSucuri din legume cu puteri vindecatoareSucuri din legume cu puteri vindecatoareCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.