Petitchef

Zacusca din opt legume

Antreuri
15 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 15
1 kg telina

1 kg morcov

1-2 kg vinete

1 kg mere

1 kg ceapa

1 kg ardei capia

1 kg gogosari

1 kg ardei gras

1 kg ciuperci / 2 cutii de ciuperci

3 linguri miere

800 g bulion

1 l ulei

3 pagare de apa rece /zeama de la ciuperci

1 lingura sare mare, boabe piper, coriandru

Preparare

  • Telina si morcovul se curata si se dau prin razatoarea mare.Se calesc in 250 ml de ulei la foc mic timp de 20 min.Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se inmoaie si isi schimba culoarea.
  • Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs 30 min, apoi se toaca si se calesc in 250 ml ulei.
  • Mele se rad cu tot cu coaja ,si impreuna cu ceapa taiata in solzi mici se calesc in 250ml ulei.
  • Ardeii se spala, se curata de seminte si apoi se dau prin masina de tocat, apoi se calesc in 250 ml ulei.
  • Se pun toate ingredientele intr-o oala mare, se amesteca, se adauga 3 linguri de miere, o cutie de 800 g bulion (noi facusem deja suc de rosii in casa, din care am folosit la reteta), 3 pahare de apa rece, boabe piper/ piper macinat, si coriandru macinat (atentie, este picant, dar si foarte aromat), 1 lingura de sare, si ciupercile taiate cubulete (daca le-ati fiert voi, folositi in loc de apa, zeama de la ciuperci).Se lasa la foc mic, mestecand tot timpul pentru 1 ora.
  • Borcanele goale se tin in cuptor fierbinti, iar dupa ce zacusca s-a fiert se pune in borcanele fierbinti si se leaga cu celofan sau se capseaza capacele.Se tin sub o patura pana se racesc.

Poze

Zacusca din opt legume, poza 1Zacusca din opt legume, poza 2Zacusca din opt legume, poza 3Zacusca din opt legume, poza 4Zacusca din opt legume, poza 5Zacusca din opt legume, poza 6Zacusca din opt legume, poza 7


Comentarii (13):

25/09/2015

Cred ca aici e vorba de dulceata de legume si fructe, dulce, sarata si piperata!

(0) (0) Abuz
nimeni, 18/09/2015

Cum ai pus ardeii - cruzi, copti ,caliti in ulei.Gogosarii i-ai pierdut pe drum,cum si cand se pun la fiert. Este pentru prima oara cand se prepara zacusca cu mere si miere,chiar ai facut tu asa ?

(0) (0) Abuz
18/09/2015

Pare buna de incercat

(0) (0) Abuz
18/09/2015

Bună și hrănitoare, notă de distincție și bogăția gustului

(0) (0) Abuz
01/02/2014

ESTE O RETETA DEOSEBITA SI GUSTOASA.

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Delicios de bun

(0) (0) Abuz
03/09/2013

CRED CA E FOARTE BUNA!!!!

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Am sa o incerc

(0) (0) Abuz
irina-briaanna, 31/08/2013

Am facut-o ieri,a iesit suuper buna.

(0) (0) Abuz
04/01/2013

O fac acum!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Zacusca
Zacusca
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Zacusca casei
Zacusca casei
15 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Zacusca cu miere, mere, ciuperci....
Zacusca cu miere ,mere, ciuperci....
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: