Petitchef

Anghinare la cuptor

Antreuri
2 porții
30 min
45 min
Ușor
Cui ii place anghinarea sigur va fi incantat de reteta noastra de anghinarea la cuptor! Reteta gastronomica extra vegetariana, in care frunzele de anghinare se imbina perfect cu parmezanul ras si ierburile de Provence :-)

Ingrediente

2 porții
2 bucati anghinare

1/2 lamaie

50 ml ulei de masline

1 catel de usturoi

ierburi din Provence

sare

piper

2 linguri parmezan ras

1 lingura pesmet

Preparare

Etapa 1 - Anghinare la cuptor

Etapa 1

Taiati baza anghinarelor, precum si varful - aproximativ 3 cm
Etapa 2 - Anghinare la cuptor

Etapa 2

Folosind o foarfeca, taiati varfurile tuturor frunzelor, apoi rasfirati delicat frunzele din centru.
Etapa 3 - Anghinare la cuptor

Etapa 3

Trebuie sa scobim tot miezul sub forma de puf. Dupa aceea, se toarna sucul de lamaie astfel incat inima anghinarei sa nu oxideze.
Etapa 4 - Anghinare la cuptor

Etapa 4

Apoi gatiti anghinarea, la abur sau in apa (30 minute). Puneti bucatile de anghinare pe o tava de copt si dati la cuptorul la 180° C.
Etapa 5 - Anghinare la cuptor

Etapa 5

Se amesteca uleiul de masline cu sare, piper, ierburi de Provence si catelul de usturoi zdrobit.
Etapa 6 - Anghinare la cuptor

Etapa 6

Se toarna acest amestec in centru si intre frunzele de anghinare.
Etapa 7 - Anghinare la cuptor

Etapa 7

Se presara parmezan si pesmet.
Etapa 8 - Anghinare la cuptor

Etapa 8

Coaceti 15 minute la 180°C.
Etapa 9 - Anghinare la cuptor

Etapa 9

Gata!

Video

YouTube




Comentarii:

Silvia, 18/06/2018

Problema este ca daca nu cureti "petalele" de la suprafata, chiar doua-trei randuri, raman foarte tari. Eu fac frecvent reteta asta, pun in interior usturoi si patrunjel tocat, sare, mult piper, zeama de lamaie si ulei de masline.

(0) (0) Abuz
doina, 18/06/2018

Cea mai buna pate este miezul. De ce il scoateti?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: