Petitchef

Anghinare la cuptor

Antreuri
2 porții
30 min
45 min
Ușor
Cui ii place anghinarea sigur va fi incantat de reteta noastra de anghinarea la cuptor! Reteta gastronomica extra vegetariana, in care frunzele de anghinare se imbina perfect cu parmezanul ras si ierburile de Provence :-)

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 bucati anghinare

1/2 lamaie

50 ml ulei de masline

1 catel de usturoi

ierburi din Provence

sare

piper

2 linguri parmezan ras

1 lingura pesmet

Preparare

  • Etapa 1 - Anghinare la cuptor
    Taiati baza anghinarelor, precum si varful - aproximativ 3 cm
  • Etapa 2 - Anghinare la cuptor
    Folosind o foarfeca, taiati varfurile tuturor frunzelor, apoi rasfirati delicat frunzele din centru.
  • Etapa 3 - Anghinare la cuptor
    Trebuie sa scobim tot miezul sub forma de puf. Dupa aceea, se toarna sucul de lamaie astfel incat inima anghinarei sa nu oxideze.
  • Etapa 4 - Anghinare la cuptor
    Apoi gatiti anghinarea, la abur sau in apa (30 minute). Puneti bucatile de anghinare pe o tava de copt si dati la cuptorul la 180° C.
  • Etapa 5 - Anghinare la cuptor
    Se amesteca uleiul de masline cu sare, piper, ierburi de Provence si catelul de usturoi zdrobit.
  • Etapa 6 - Anghinare la cuptor
    Se toarna acest amestec in centru si intre frunzele de anghinare.
  • Etapa 7 - Anghinare la cuptor
    Se presara parmezan si pesmet.
  • Etapa 8 - Anghinare la cuptor
    Coaceti 15 minute la 180°C.
  • Etapa 9 - Anghinare la cuptor
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Anghinare la cuptor, poza 1Anghinare la cuptor, poza 2Anghinare la cuptor, poza 3Anghinare la cuptor, poza 4



Comentarii:

Stefy, 04/05/2019

Gatite asa anghinarele sunt destul de greu sa se coaca bine.Plus ca trebuie foarte bine curatate de petalele exterioarept.ca acelea nu se vor coace,oricat de mult le lasi la copt.Iar parte din mijloc,in cazul anghinarelor care au puful ala,trebuie curatat,pt.ca e inecacios si intepator.Eu spre exemplu le-am gatit in mai multe feluri:taiate in 4,prajite in tigaie,sau facute cu omleta,sau cum imi plac cel mai mult,(ca la snitele)facut din apa sare si faina o compozitie,date bine prin compozitie si prajite in ulei incins,o minunatie.Sau se mai pot face si umplute cu carne.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
doina, 18/06/2018

Cea mai buna pate este miezul. De ce il scoateti?

(0) (0) Abuz
Silvia, 18/06/2018

Problema este ca daca nu cureti "petalele" de la suprafata, chiar doua-trei randuri, raman foarte tari. Eu fac frecvent reteta asta, pun in interior usturoi si patrunjel tocat, sare, mult piper, zeama de lamaie si ulei de masline.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Legume la cuptor
Legume la cuptor
6 porții
40 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Merluciu la cuptor
Merluciu la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă File de merluciu la cuptor cu vin si legume
File de merluciu la cuptor cu vin si legume
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: