Cartofi prajiti cu ou si branza
Este o reteta foarte simpla pe care probabil o stie toata lumea
Ingrediente
2
Cost estimat: 3.03Euros€ (1.51€/porție)
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Curatam cartofii, ii spalam bine apoi ii taiem feliute si ii punem la prajit in ulei incins.
- Cand sunt aproape gata, turnam deasupra ouale batute bine si lasam sa se rumeneasca dupa preferinta. Condimentam.
- Scoatem pe un platou cu servetel ca sa absoarba uleiul. Deasupra presaram branza si patrunjel verde tocat.Stiu ca are mii de calorii dar e asa de bun.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 416Kcal
- Carbo: 17.1g
- Grăsimi: 27.7g
- Grăsimi sat.: 15.1g
- Proteine: 23.3g
- Fibre: 1.3g
- Zahăr: 3.1g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (231g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

simona_c2014_1_2_3_4,
14/03/2015
Americanii mananca asa ceva, desigur cu bacon prajit !Corina Chiriac venise cu retete rapide de acolo pline de prajeli.Dar daca aveti mai mult timp acesti cartofi 80% fierti se pot pune la cuptor cu ou batut si resturi de branzeturi, si putina sunca, cu marar , piper, NU PATRUNJEL!!!!-ca nu facem tocanita.Grasimea la apreciere ( unt, ulei-2-3 linguri) si la sfarsit putina smantana amestecata cu o parte din ouale batute (cateva linguri smantana de 12%).La 4-5 cartofi fierti ies cam 3-4 portii de cartofi "frantuzesti".Asa ceva se manca la cantina studenteasca din Timisoara-la POLI, pe vremuri bune!.Oricum se face (ca si pizza) cu ce are omul in casa, cand nu are timp de gatit.
C