Petitchef

Ciorba de salata cu oua

Antreuri
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se curata si se spala salata, se zdrobeste usturoiul sau se toaca cel verde, calim putin usturoiul in ulei, adaugam boia de ardei si turnam apa cat consideram ca vrem sa iasa ciorbica ... adaugam frunzele de salata, condimentam si lasam sa dea in clocot... dupa cea a inceput sa fiarba, lasi focul incet si slobozi ouale sparte in ciorbica si lasa sa fiarba tot pe foc domol sa nu faca spuma de la oua... dupa ce au fiert ouale si salata luam oala de pe foc deoparte la racit, batem smantana putin si adaugam la ciorbica... daca nu este suficient de acrisoara adaugati 1 lg de otet, eu nu am mai pus, a fost suficient de acrisoara de la smantana... serviti alaturi de o mamaliguta cu branza...POFTA BUNA!


Poze

Ciorba de salata cu oua
Ciorba de salata cu oua - poza 2
Ciorba de salata cu oua - poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

otilia_h2022
otilia_h2022, 08/04/2022

Este fix rețeta bunicii mele, nu se punea afumatură si alte "imbunătățiri" (eventual puneau ouă intregi) pt simplul fapt ca pe vremea lor nu "supraviețuia" din porc decat untura si slanina pană primăvara cand crestea salata, eventual puneau slănină. Supa avea gust pt ca puneau "lapte prins" adică iaurtul cu smantană cu tot. Nu este "o porcarie" este mancarea străbunilor noștri. Mai inchideti tv ul si deschideti cate o carte!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Ana-Alexandra, 04/10/2017

Eu am gatit aceasta reteta se apropie foarte mult de supa copilariei sotului meu. eu prefer supa cu mai multe legume.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/01/2022

Autoarele comentariilor negative ar trebui sa o lase mai moale! E vorba de zone ale tarii diferite în care se gătește diferit. Dacă voi nu știți numai intr-un fel sa faceți aceasta supa, nu înseamnă că doar asa se face. Depinde de gusturi și de obicei. De exemplu, eu, crescând în Ardeal ,spun ca mâncarea din sud este o "porcarie", ca femeile de acolo nu știu sa gătească. Bineînțeles că nu am dreptate. Asa cum nici voi nu aveți spunând ca doamna trebuie sa se lase de bucătărie numai pt ca voi sunteți necunoscători! Deci...recomand mai mult studiu, experienta, toleranta și bunăvoința! Și gura mai mica! Ca nu ați inventat voi coada la prune...

(1) (0) Abuz
Ancuta, 02/03/2020

Ca la bunica acasa :)

(0) (0) Abuz
iordache_s2015, 09/04/2017

Nu asa se face ciorba de salata,cum sa arunci oualele asa pur ?i simplu ?

(1) (0) Abuz
09/04/2017

Usor,simplu si gustos

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 09/04/2017

Nu sunt deloc incantata de reteta. Am o experienta de vreo 35 de ani in bucatarie si iti spun ca numai salata si usturoiul, facand abstractie de ou si smantana care sunt de completare, nu au cum sa dea gust ciorbei. Ciorba ar trebui sa fie gustoasa inainte de a-i pune ouale, care oricum nu se pun asa cum le-ai pus tu ci se fac o omleta mai uscata care se traie fasii si se adauga in oala, si smantana care se poate pune in farfurie la masa si nu in toata oala. Pentru un gust si mai bun se poate adauga bacon sau costita prajite. Mai ai mult de invatat!

(2) (0) Abuz
09/04/2017

Marar nu pui? Nici ceapa? Nici slaninuta sau bacon? Nu faci omleta la ciorba? O sa-ti iasa o porcarie! Nu stii sa gatesti! Lasa-te de bucatareala!

(1) (0) Abuz
06/04/2014

Abea aștept sa încerc aceasta rețetă!!!!!!
Trebuie sa dai mai multe detalii despre incrediente:)

(0) (0) Abuz
28/07/2013

Arata bine si probez maine

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche cu oua si sunca
Quiche cu oua si sunca
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează