Petitchef

Tarta sarata cu branza si spanac

Antreuri
6 porții
20 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru aluat aveti nevoie de :

250 gr.faina

130 gr.unt

2 linguri de ulei

sare si apa rece (aproximativ 50 gr apa) pentru a obtine un aluat moale si nelipicios (dar atentie adaugati putin cate putin, depinde mult si de faina)


Pentru umplutura:

400 gr. branza de vaci

2 oua

150 gr. spanac (aproximativ),daca va place mult spanacul puteti adauga o cantitate egala cu branza.

sare

parmezan (optional)

Preparare

  • Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate.
    Nu lucrati foarte mult aluatul pentru ca are tendinta sa se sfarame.Aluatul se inveleste in pelicula si tine la frigider aproximativ 40 min.Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Imediat ce s-a scurs, tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine printre branza.

    Eu am folosit spanac tocat din comert (recunosc :) din lipsa de timp).
    Am topit spanalul intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit l-am adaugat peste branza amestecata in prealabil cu un ou si cu parmezan. Adaugati si sare dupa gust.
    Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte mai mare o vom folosi pentru baza si cealalata mai mica pentru a acoperi tarta.
    Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina.
    Il punem in tava in prealabil acoperita cu hartie pentru copt (nu uitati alternatia pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura.Acoperim tarta cu partea a doua a aluatului si il ungem cu ou.
    Sfat:Cu furculita faceti cateva gaurici (nu foarte vizibile)in aluatul de deasupra pentru ca sa se mai evapore din lichidul ce va lasa branza si spanacul in momentul coacerii.

    Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute la 180 grade.Sfat 2:Daca aveti in casa seminte de susan cand ungeti tarta cu ou presarati semintele si veti obtine nu numai o tarta apetisanta dar si cu o savoare extraordinara.

    Sa aveti pofta!!!

Poze

Tarta sarata cu branza si spanac, poza 1Tarta sarata cu branza si spanac, poza 2Tarta sarata cu branza si spanac, poza 3



Comentarii (12):

04/04/2015

Imi place mult !

(0) (0) Abuz
18/03/2014

L

(0) (0) Abuz
12/02/2014

Acu8m o fac

(0) (0) Abuz
03/11/2013

Super :*

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 20/10/2013

Bun

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Foarte,foarte buna

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Cred ca este delicioasa , am sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Excelent super

(0) (0) Abuz
18/07/2013

Super bună, am făcut şi eu, dar am combinat brânza de vacu cu telemea, mmm o bunătate

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Am sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu spanac si telemea
Tarta cu spanac si telemea
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta sarata cu broccoli si branza
Tarta sarata cu broccoli si branza
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta sarata cu ceapa si branza
Tarta sarata cu ceapa si branza
8 porții
55 min
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Tarta regilor-varianta mini
Tarta regilor-varianta mini
12 porții
1h25m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: