Tarta italiana de paste

Felul principal
Foarte ușor
1 h 53 m
567 Kcal

Ce se ascunde in aceasta tarta italiana? Pentru a afla, va lasam sa urmati pasii retetei noastre explicate nu numai in fotografii, ci si in video ;-) Sa stiti ca aceasta tarta este o reteta vegetariana care poate fi savurata si calda si rece :-)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare30 min
Gătire1 h 8 m
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 1Amestecati ricotta cu 20 gr de parmezan, 1 ou, nucsoara, sare si piper.
    Infoliati vasul si dati la frigider.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 2Gatiti spanacul proaspat intr-o oala cu apa clocotita si sarata, timp de 3 minute. Scurgeti bine.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 3Caliti salota si usturoiul tocat intr-o tigaie cu ulei de masline. Se adauga spanacul si se gateste 5 minute la foc mic, amestecand continuu.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 4Dupa gatire, tocati spanacul si amestecati-l cu 60 gr de parmezan, sare, piper si 1 ou.
    Desfaceti aluatul de patiserie si puneti o foiaie intr-o forma unsa cu unt.Puneti amestecul de spanac.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 5Adaugati compozitia de ricotta deasupra, apoi formati 4 gauri folosind o lingura.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 6Adaugati galbenusurile in gauri. Indoiti marginile aluatului spre centru. Aplicati albus pe marginile aluatului.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 7Adaugati al doilea aluat deasupra si taiati marginile. Aplicati lapte (sau galbenus) peste aluat si creati modelul dorit cu ajutorul unui cutit.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 8Coaceti 1 ora la 180°C.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile consumului de tarta italiana de paste?

Tarta italiana de paste este o opțiune vegetariană bogată în proteine datorită ricottei și ouălor, oferind o masă sănătoasă și sățioasă.
Da, puteți adăuga legume precum dovlecei sau ardei pentru a diversifica gustul și a adăuga nutrienți suplimentari.
Această rețetă conține produse lactate și ouă, dar poate fi adaptată folosind alternative vegane pentru ricotta și ouă.
Aluatul brisée este ideal pentru această rețetă, dar puteți folosi și aluat de foietaj pentru o textură mai crocantă.
Tarta poate fi păstrată la frigider timp de 2-3 zile, dar este recomandat să o consumați proaspătă pentru a-i menține aroma și textura.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 567Kcal
  • Carbo: 41.4g
  • Grăsimi: 26.6g
  • Grăsimi sat.: 11.3g
  • Proteine: 35.3g
  • Fibre: 7.2g
  • Zahăr: 5.3g
  • ProPoints: 15
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (381g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.71/5, 7 voturi 1 comentariu

costi1960

Umplutura pare excelenta in rest contine mult prea multa coca.

abuz