Tarta italiana de paste
Ce se ascunde in aceasta tarta italiana? Pentru a afla, va lasam sa urmati pasii retetei noastre explicate nu numai in fotografii, ci si in video ;-) Sa stiti ca aceasta tarta este o reteta vegetariana care poate fi savurata si calda si rece :-)
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Timp așteptare30 min
Gătire1 h 8 m
Amestecati ricotta cu 20 gr de parmezan, 1 ou, nucsoara, sare si piper.
Infoliati vasul si dati la frigider.
Gatiti spanacul proaspat intr-o oala cu apa clocotita si sarata, timp de 3 minute. Scurgeti bine.
Caliti salota si usturoiul tocat intr-o tigaie cu ulei de masline. Se adauga spanacul si se gateste 5 minute la foc mic, amestecand continuu.
Dupa gatire, tocati spanacul si amestecati-l cu 60 gr de parmezan, sare, piper si 1 ou.
Desfaceti aluatul de patiserie si puneti o foiaie intr-o forma unsa cu unt.Puneti amestecul de spanac.
Adaugati compozitia de ricotta deasupra, apoi formati 4 gauri folosind o lingura.
Adaugati galbenusurile in gauri. Indoiti marginile aluatului spre centru. Aplicati albus pe marginile aluatului.
Adaugati al doilea aluat deasupra si taiati marginile. Aplicati lapte (sau galbenus) peste aluat si creati modelul dorit cu ajutorul unui cutit.
Coaceti 1 ora la 180°C.
Gata!
FAQ ❓
Care sunt beneficiile consumului de tarta italiana de paste?
Tarta italiana de paste este o opțiune vegetariană bogată în proteine datorită ricottei și ouălor, oferind o masă sănătoasă și sățioasă.
Pot adapta rețeta pentru a include alte legume?
Da, puteți adăuga legume precum dovlecei sau ardei pentru a diversifica gustul și a adăuga nutrienți suplimentari.
Este tarta italiana de paste potrivită pentru vegani?
Această rețetă conține produse lactate și ouă, dar poate fi adaptată folosind alternative vegane pentru ricotta și ouă.
Ce tip de aluat este cel mai bun pentru tarta italiana de paste?
Aluatul brisée este ideal pentru această rețetă, dar puteți folosi și aluat de foietaj pentru o textură mai crocantă.
Cât timp se poate păstra tarta italiana de paste la frigider?
Tarta poate fi păstrată la frigider timp de 2-3 zile, dar este recomandat să o consumați proaspătă pentru a-i menține aroma și textura.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 567Kcal
- Carbo: 41.4g
- Grăsimi: 26.6g
- Grăsimi sat.: 11.3g
- Proteine: 35.3g
- Fibre: 7.2g
- Zahăr: 5.3g
- ProPoints: 15
- SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (381g)
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.71/5, 7 voturi 1 comentariu
C
costi1960
Umplutura pare excelenta in rest contine mult prea multa coca.





Punctează această reţetă