Petitchef

Varza de Bruxelles gratinat

O minunatie de varzuca , pe care o ador, nu putea decat sa iasa , ceva delicios, sper sa va placa si voua!

Antreuri
6 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Pentru sosul bechamel:

Preparare

  • Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min
  • Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet.
  • Intr-o tigaie se incinge uleiul, ceapa se curata si se toaca si se adauga in uleiul incins si se lasa pana ce devine sticloasa.
    Se presara faina peste ceapa, se mai lasa cateva secunde, apoi se stinge cu laptele si se amesteca sa nu faca cocoloase.
    Se condimenteza cu sare, piper si nucsoara.
    Se ia de pe foc.
  • Ouale se bat cu un praf de sare si adaugam branza.
  • Asezam varza in vas, intre ele adaugam cate o jumatate de rosie si presaram putin cimbru.
    Turnam sosul bechamel apoi ouale cu branza si introducem in cuptorul incalzit 30 min.
  • Dupa acea se scoate se presara cascavalul ras si mai introducem la cuptor pana ce se topeste cascavalul si se rumeneste.


Poze

Varza de Bruxelles gratinat
Varza de Bruxelles gratinat - poza 2
Varza de Bruxelles gratinat - poza 3

Întrebări:




Comentarii (13):

25/08/2018

Excelenta!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/02/2015

Toll!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Elena Ardeleanu, 31/08/2018

Multumesc, demult voiam sa mananc ceva mai elaborat cu aceasta varza care imi place.

(0) (0) Abuz
24/09/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
28/07/2015

Am facut de mai multe ori retet cu varza de Bruxelles dar nu am folosit ceapa sau rosii. Am cumparat doar varza congelata. Multumesc pentru reteta dar o fac doar asa cum o stiu eu...

(0) (0) Abuz
08/02/2014

SUPER TARE

(0) (0) Abuz
17/12/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
14/11/2013

Sanatoasa si gustoasa

(0) (0) Abuz
06/10/2013

E, cu siguranta, delicios!

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Azi am s-o gatesc

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează