- Home
- Rețete
- Retete cu ceapa
- Vinete
- Peperonata -reteta mea
Peperonata -reteta mea
Ingrediente
Numarul de porții: 4
zucchini
rosii
ulei
un ardel iute
sare si piper
Preparare
- Se curata ceapa si se taie pestisori apoi se pune la calit in ulei.Vinata se taie cuburi si se adauga peste ceapa.
- Apoi adaugam ardeii taiati si zucchinii felii.Se amesteca bine , Se taie rosiile cuburi si ardeiul iute marunt ,si se adauga in tigaie .
- Focul sa fie mai tare asa va lasa imediat zeama ,amestecam din nou ,punem un capac si lasam cam 30 minute la foc potrivit.Amestecam din cand in cand.
- Potrivim de sare si piper iar cand e gata adaugam frunzele de busuioc.Nu trebuie sa se sfarame ci sa ramana un pic "al dente".
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Mai bine ar fi sa scriem toate retele complet in italiana, cu ocazia asta poate invata toti si un pic din limba inrudita cu a noastra, ca de limba materna m-am lamurit cat de "bine" o scriu si vorbesc romanii nostri, cel putin pe acest site fara pretentii prea mari.
"Peperonata"???? Da' daca-i zici ghiveci iti sta in gat?
Dovlecei..Sa intelegem mai bine.....
O fi buna, nu zic nu, ca ce poate fi rau la un ghiveci de legume, dar nu inteleg de ce trebuie sa punem "zucchini"? Oare "dovleceii" n-or merge? De ce nu punem si "melanzane", cipolla, olio, etc., poate iese mai bun ghiveciul!