Petitchef

Chec din albusuri

Aperitiv
4 porții
25 min
20 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

4 porții
- 14 albuse ou

- 10 linguri zahar

- 14 linguri faina

- 1 plic praf de copt

- 100 g visine desamburite

- 100 portocale

- 100 g ciocolata cu alune

Preparare

Etapa 1

Albusurile avut puse la pastrare in congelator. Pe masura ce foloseam doar galbenusul de ou strangeam albusul intr-o cutiuta de plastic si il puneam la congelator.

Etapa 2

Cum procedat , initial lasat la dezghetat la temperatura camerei albusele, apoi cu un praf de sare si 10 linguri zahar mixat pana obtinut o spuma tare.

Etapa 3

Adaugat cele 14 linguri faina in care pus si praful de copt, treptat si amestecat de sus in jos avand grija sa nu zdrobesc spuma prea tare.

Etapa 4

Adaugam si fructele , ciocolata taiat bucatele mai mici, amestecam usor compozitia si apoi o turnam in formele de chec unse si bine tapetate cu faina .

Etapa 5

Introducem formele cu chec in cuptorul preincalzit si lasam la copt timp de 5 minute la foc mare ,apoi reducem la foc mic pana desupra checul devine auriu .

Etapa 6

Se scoate din cuptor , se scot checurile din forme si se lasa la racit. Se poate orna cu glazura de ciocolata , caramel sau pudra cu zahar praf . Se taie felii si de acum checul poate fi servit.




Comentarii:

22/04/2013

Buna rau

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: