Petitchef

Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Desert
8 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50 gr zahar.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece.
    Se incalzeste cuptorul la 130⁰C.Pentru blaturi, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul pudra treptat, batandu-le bine pana cand zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut o bezea lucioasa.Se adauga semintele de vanilie si se amesteca bine.
    Se tapeteaza tavile cu foi de copt.Se imparte bezeaua in 4 parti.Din fiecare parte se face un cerc de aprox. 20-25 cm diametru, intinzand bezeaua cu o lingura.Se reduce temperatura cuptorului la 120 ⁰C si se dau blaturile la copt 1 ora, apoi se inchide cuptorul si se lasa blaturile sa se raceasca in cuptor.
    Pentru asamblarea tortului, se aseaza cate un blat de bezea, un strat de crema de vanilie si se presara cateva visine.Tortul se va termina cu un blat de bezea apoi se presara cu cateva visine si alune tocate.


Poze

Tort crocant cu crema de vanilie si visine
Tort crocant cu crema de vanilie si visine - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/01/2014

Ce e ma asta doamne

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2014

Puturoase ... 4 plic budinca ... e asa greu sa pui mana pe un plic de amidon si cu arome sa faci o crema?

(0) (0) Abuz
30/07/2012

Cred ca este f gustos dar seamana cu turnul din pissa sau cu blocul din galati care a luato la vale

(0) (0) Abuz
10/07/2012

BAZEAUA SE TINE MULT LA CUPTOR LA FAC MIC SA NU SE ARADA, SI DA SE TINE O OARA

(0) (0) Abuz
08/06/2012

Arata jalnic tortul...hahaha

(0) (0) Abuz
23/12/2011

CHIAR ESTI LA-LA-LA !! CUM DOAMNE SA COCI NISTE BEZEA TIMP DE O ORA ??!!!??!!!!

(0) (0) Abuz
11/12/2011

Nu stiu cat e de gustos dar arata jalnic si am o intrebare cum se poate taia asa ceva ???????????
Cum vor arata feliile de "tort" HAI SA FIM SERIOSI.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează