Petitchef

Chec cu vin rosu

Desert
3 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
4 oua

100 ml vin rosu

250 g margarina

250 g zahar

250 g faina

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

1 lingurita coaja rasa de lamaie

Preparare

  • Frecam ouale cu margarina moale,apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa.
  • Adaugam cele 2 linguri cacao , 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100 ml vin rosu si faina in care am amestecat in prealabil praful de copt .
  • Mixam bine pana compozitia se omogenizeaza si adaugam bucatele de ciocolata . Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei ( sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina ) si turnam in ea compozitia de chec.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare.
  • Se scoate din cuptor , se rastoarna checul din tava , lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul.


Comentarii:

Anna, 16/10/2018

Cred ca este un chec foarte gustos, nu am facut pana acum, dar voi face unul, ca sa vedem daca ne place.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Orezul rosu - orezul cu proprietati nutritive exceptionaleOrezul rosu - orezul cu proprietati nutritive exceptionaleCum racim corect o sticla de vinCum racim corect o sticla de vin

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: