Petitchef

Coliva

Aperitiv
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg arpacas

900 g zahar

4 plicuri zahar vanilat

500 g nuci

1 fiola esenta de rom

coaja rasa de la o lamaie

Preparare

  • Se curata arpacasul de impuritati si se spala bine in noua ape. Se pune la fiert o parte arpacas 5 parti apa intr-o cratita de tuci. Se amesteca in el sa nu se prinda de fund si se lasa sa fiarba pana cand arpacasul este fiert si legat.
  • Pe parcurs daca mai este nevoie se mai poate pune apa fierbinte. La sfarsit fiertura trebuie sa aiba o consistenta moale. Dupa ce a fiert se pune zaharul, zaharul vanilat si se fierbe pana cand capata o culoare lucioasa si este legata. Fiertura trebuie sa fie moale pentru ca atunci cand se raceste se intareste. Se lasa la racit.
  • Nucile se maruntesc prin robot sau se taie cu cutitul mititele. Cand s-a racit se adauga esenta de rom, nucile maruntite si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine.
  • Daca cumva ati fiert-o prea tare pana sa puneti mirodeniile puteti s-o inmuiati cu putina apa calda si sa mestecati bine. Dupa ce ati terminat cu mirodeniile o puneti pe farfurii si o aranjati frumos.Peste ea se rad pe razatoarea mica biscuiti.Ornati cum doriti crucea.

Întrebări:




Comentarii (18):

23/11/2013

O reteta delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/01/2015

Deasupra, dupa ce ai presarat biscuitii, presari si zahar pudra si mai nou nuca de cocos. cind speli arpacasul in cele 9 ape, aprinzi candela sau luminare si spui de 9 ori, la fiecare apa, rugaciunea DOMNEASCA TATAL NOSTRU

(0) (0) Abuz
02/01/2014

Superrr

(0) (0) Abuz
18/10/2013

Nu se amestecă niciodată în grâul pus la fiert.La foc mediu(mic) fierbe bine şi eu mai pun 1/2 pachet de margarină la 1 kg de grâu ca să iasă coliva lucioasă.Apă pun 3 părţi la 1 parte de grâu.

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău: foarte buna

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentariul tăsuper buna mersi
u:

(0) (0) Abuz
yo2013, 07/04/2013

Ok

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Reteta foarte buna

(0) (0) Abuz
02/04/2013

Ok,reteta este corecta,in functie de arpacasul folosit ,mai putina apa

(0) (0) Abuz
gabem1959, 31/03/2013

1 parte arpacaș, 3 părți apă(un praf de sare) se fierbe 20 de minute.După ce s-a fiert se pune zahărul deasupra (5-700g) și nuca(cu cât mai multă cu atât mai bună). Se acoperă cu o pătură(păturică) și se lasă până a doua zi. Se amestecă, inclusiv aromele(pe care și le alege fiecare după gust -dar să nu lipsească romul) ,se pune pe un platou(sau în ce vrei) se modelează,se ornează (după imaginația fiecăruia) și asta este.(notă: dacă fierbi arpacașul în neștire se va face un terci -grâul „natur”se fierbe foarte mult) GABRIEL

(2) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata Caesar - irezistibila
Salata Caesar - irezistibila
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Coliva
Coliva
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Coliva
Coliva
8 porții
11 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Coliva ca-n banat
Coliva ca-n banat
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: