Petitchef

Castraveti,dovlecei,vinete,gogonele in otet fara sare

Altele
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
80 ml otet din vin

2 lingurite zahar

jumatate ceapa taiata rondele

cateva rondele morcov

10 boabe piper

2 foi dafin

2 catei de usturoi

marar uscat

o lingurita boabe mustar

Preparare

  • Castravetii se aseaza cat mai bine in borcan dupa ce au fost spalati si zvantati.In borcan se toarna otetul,se adauga toate ingredientele,dupa care se completeaza cu apa.
  • Se leaga sau se capseaza borcanele, se impacheteaza in hartie fiecare borcan si se fierb la bain marie timp de 5 minute dupa ce apa a dat in fiert.
  • La fel se procedeaza si cu dovleceii,vinetele si gogonelele.
  • Se pastreaza foarte bine.A deschis anul trecut ultimul borcan pe 30 iulie de ziua fetei mele.Am avut si gogosari tot fara sare si a faut o salata boeuf in luna iulie, o bunatate vorba mamei mele.
  • Pot fi serviti cu incredere de cei care au restrictie la sare.



Comentarii:

13/07/2012

Si eu fac dar e un pic modificata; pun si 5 boabe ienibahar, iar otetul il fac 1/1 cu apa si il fierb separat, cand e caldut il pun in borcane si-l sterilizez. Iese super am desfacut ultimul borcan la o aniversare in mai si cred ca tinea si pana la nul in mai.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Castraveti la otet
Castraveti la otet
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Muraturi asortate cu otet
Muraturi asortate cu otet
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ardei iute in otet cu sau fara sare
Ardei iute in otet cu sau fara sare
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: