Saramura de caras pe pat de sare
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Cod negru cu roșii, lămâie și chimen
-
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
-
Supa de naut cu spanac
-
Cartofi gratinați la air fryer
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Pestele se tine pe sare pana cand solzii incep sa prinda culoare maronie spre negru .In acest timp punem apa la fiert .
- Dupa ce carasul nostru si-a prajit solzii in sare, se scoate intrun vas (bol) mai mare si peste el se toarna apa fierbinte in care punem ardei iute taiat, patrunjelul si ceapa verde maruntite.
- Si lasam carasul sa stea cel putin 10 minute in aceasta saramura. Intre timp puteti sa va faceti si o mamaliga, asa cum stiti mai bine.
- Puneti pestele in farfurie si usor, cu furculita sau chiar cu mana, trageti pielea cu solzii de pe carnea pestelui. O sa vedeti ca se curata foarte, foarte usor. ramane doar carnea coapta, dulce si aromata.
Întrebări
N-am inteles din textul dumneavoastra: pestele "se tine pe sare" sau se prajeste pe sare?
Ca să puteți afla detalii la rețetele mele... intrați pe blogul
icre-negre.ro
:)
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
21/08/2013
Maine cu siguranta voi incerca aceasta reteta delicioasa
am gătit această rețetă