Petitchef

Dulceata de visine

Aperitiv
12 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12
3 kg visine (fara samburi)

2 kg zahar gelifiant

Preparare

  • Se spala visinele si se curata de samburi, pot sa ma laud si in sfarsit cu aparatul meu de scos samburi care m-a impresionat de treaba pe care o face, sincer nu ma asteptam la cati bani am dat pe el se cantaresc fructele dupa ce samburii sunt scosi, peste ele .
  • Se adauga zaharul gelifiant, se amesteca bine si de pun pe foc mic amestecand mereu. Cand incepe sa dea in clocot deja se va forma spuma roze asa ca se mai lasa 10 minute si se face proba de inchegare.
  • Pe o farfurie rece se pun cateva picaturi de dulceata si daca atunci cand se raceste se incheaga inseamna ca dulceata este gata.
  • Se pune in borcane care se intorc pentru cateva minute cu capacul in jos ca sa nu faca dulceata bule de aer.

Poze

Dulceata de visine, poza 1Dulceata de visine, poza 2Dulceata de visine, poza 3Dulceata de visine, poza 4Dulceata de visine, poza 5Dulceata de visine, poza 6




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de visine cu vanilie
Dulceata de visine cu vanilie
2 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Dulceata de visine
Dulceata de visine
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata de visine, uimitorul dulce acrisor
Dulceata de visine, uimitorul dulce acrisor
8 porții
2 ore
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: