Visinata

(4.35/5 - 546 voturi)
61 comentarii


  • VISINATA
  • VISINATA, Poza 2
  • VISINATA, Poza 3
  • VISINATA, Poza 4
  • VISINATA, Poza 5
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 72 ore
Timpul de gătire: 0 minute
Gata în: 72 ore
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 1 kg de visine adaugam
- 500 g zahar
- 1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade.

Preparare:

Etapa 1:

Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare grija sa nu sfarame intr-o damigeana de sticla in straturi alternative visine-zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie cu zahar.

Etapa 2:

Se inchide foarte bine damigeana si se lasa la macerat cca o saptamana,pana cand zaharul se topeste formandu-se siropul.In tot acest timp zilnic damigeana trebuie scuturata bine pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul.

Etapa 3:

Cand s-a topit zaharul si siropul este gata format se va adauga alcoolul sau vodca si se mai lasa cca 3 saptamani ,timp in care se va agita la doua zile si se va pastra de aceasta data la loc intunecat si mai racoros adaug si putin sirop de visine preparat separat pentru aroma.

Etapa 4:

Daca vi se pare prea dulce visinata mai adaugati putin alcool sau vodca,iar daca vi se pare prea tare mai adaugati putin sirop de visine,depinde de gustul fiecaruia.Cand este gata se trage cu mare grija in sticle (nu trebuie agitat prea tare continutul),iar visinele se pot folosi la prajituri sau diferite dulciuri.





Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5
Postat 04/07/2012, 14:08

Super visinata, e "beton"...fug sa mai cumpar cateva kg de visine din piata(sant ultimele din anul acesta), merci pt reteta.Inca ceva...eu dupa ce strecor visinata, mai pun inca o tura de tuica de prune, 50 de grade,zahar nu mai adaug, o mai las o luna si ceva sa stea, apoi obtin visinata clasa a doua(care o dau prima la baut), e mai tare, dar se poate bea mai putin... :)) Noroc si sanatate!

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 09/07/2012, 09:30

Buna. cine vrea mai dulce poate pune 800gr. zahar si garantat e f.b. Cine are rabdare o lasa la macerat cel putin 1 an( eu am lasat 2 ani) si ceea ce va iesi rar ati baut. Conditia este ca vasul sa fie f. bine inchis si pastrat la loc racoros, pivnita. De preferat sa nu trageti de pe fructe pana la consumul final. Eu am facut-o cu vodca de 37.
5grd. Sa aveti pofta buna.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/07/2014, 12:31

Suna bine!! dar ATENTIE mare...nu puneti alcoolul direct! diluati alcoolul inainte sa l puneti peste sirop altfel visinele se vor oparii de la alcool si siropul din visine nu va mai iesi in visinata ..visinele se vor zbarcii

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/07/2013, 11:02

Nu mai eram sigura pentru cantitatea de zahar , dar este reteta ce o foloseam si eu cu ani in urma . Multumesc !!! Este reteta ( dupa mine ) ideala pentru toate tipurile de bugete/buuzunare.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/03/2013, 21:40

O reteta f. buna ! usor de preparat , inconvenient actual - alcoolul se gaseste mai anevoios ...( cel dublu rafinat )

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/11/2014, 13:41

Am consumat lichidul de la visinata si au ramas visinile.Pot turna peste ele din nou alcool?Cate grade sa aibe?

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 13/06/2012, 16:25

Reteta clasica romaneasca,foarte eficienta si mult preferata de romani.multumim!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 17/06/2012, 19:03

Ca la bunica acasa... cind bunicul o bea si aculta pe discuri de vinilin...

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (61)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale