Petitchef

VISINATA

Aperitiv
6 porții
3 zile
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare grija sa nu sfarame intr-o damigeana de sticla in straturi alternative visine-zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie cu zahar.
  • Se inchide foarte bine damigeana si se lasa la macerat cca o saptamana,pana cand zaharul se topeste formandu-se siropul.In tot acest timp zilnic damigeana trebuie scuturata bine pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul.
  • Cand s-a topit zaharul si siropul este gata format se va adauga alcoolul sau vodca si se mai lasa cca 3 saptamani ,timp in care se va agita la doua zile si se va pastra de aceasta data la loc intunecat si mai racoros adaug si putin sirop de visine preparat separat pentru aroma.
  • Daca vi se pare prea dulce visinata mai adaugati putin alcool sau vodca,iar daca vi se pare prea tare mai adaugati putin sirop de visine,depinde de gustul fiecaruia.Cand este gata se trage cu mare grija in sticle (nu trebuie agitat prea tare continutul),iar visinele se pot folosi la prajituri sau diferite dulciuri.


Poze

VISINATA
VISINATA - poza 2
VISINATA - poza 3
VISINATA - poza 4
VISINATA - poza 5

Întrebări:

Mi-a iesit visinata extrem de tare.ce trebuie sa fac acum?Am pus 1l de sirop visine din comert, dar parca nici n-ar fi.Pot pune apa fiarta si racita?sau pot pune mai mult sirop din comert?sau pot pune sirop (apa+zahar)fierte si racite?va rog un raspuns urgent! multumec anticipat! Anca

Răspuns:

Draga Anca trebuie sa mai pui zahar sau sirop dupa gust.




Comentarii (64):

Cristi - Montreal, 12/07/2017

Reteta este buna. Eu am adaptat-o un pic si am adaugat 700gr de zahar la fiecare 1 kg de visine. Am folosit tot alcool de 90gr, dar in plus, la sfarsit am adaugat putina votca Grey Goose cu aroma de cirese negre. Este o votca scumpa, dar da visinatei o aroma deosebita. Incercati!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/06/2017

Am pus 3 kg de visine....daca vreau sa pun mai mult alcool sa iasa mai multa visinata , trebuie sa pun mai mult zahar sa se faca mai mult sirop ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/07/2013

Am mai facut dupa reteta asta si a iesita buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
vlad., 18/11/2018

Da, reteta este foarte buna. Si eu folosesc alcool dublu rafinat, de 90 grade, las visinata un an in damigeana (nu mai mult, caci se sparge pulpa si se face mult borhot...), eu mai adaug putin sirop de mure facut fara alcool, la circa o luna de zile, caci murele se coc mai tarziu. Sa filtrati ,bine siropul de mure, de circa 5 ori, caci murele au niste perisori care nu trebuie sa ajunga in visinata. Fac asta pt a da o culoare extraordinara...

(0) (0) Abuz
09/11/2014

Am consumat lichidul de la visinata si au ramas visinile.Pot turna peste ele din nou alcool?Cate grade sa aibe?

(0) (0) Abuz
29/07/2014

Suna bine!! dar ATENTIE mare...nu puneti alcoolul direct! diluati alcoolul inainte sa l puneti peste sirop altfel visinele se vor oparii de la alcool si siropul din visine nu va mai iesi in visinata ..visinele se vor zbarcii

(0) (0) Abuz
05/02/2014

MOLTO BUONA

(0) (0) Abuz
24/12/2013

Super (molto buona)

(0) (0) Abuz
30/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
27/07/2013

Sper sa-mi reuseasca

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceviche cu scoici la conservă
Ceviche cu scoici la conservă
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1 h 40 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Toast cu rillette si muraturi
Toast cu rillette si muraturi
12 porții
16 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Suc natural din fructe si citrice
Suc natural din fructe si citrice
2 porții
15 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează