Petitchef

Papanasi prajiti cu dulceata

Desert
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor
Papanasii prajiti! hmmm...de ce sa mancam numai cand ne ducem la un restaurant cand putem sa-i facem foarte bine in casa...sunt super simplu de facut si o minunatie!

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 gr branza de vaci

2 oua

150 gr faina

75 gr zahar

2 linguri gris

1 zahar vanilat (esenta vanilie)

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

coaja de la o lamaie

un praf de sare


Pentru ornat:


dulceata acrisoara (afine, visine)

Preparare

  • Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul vanilat
  • Separat mixam branza de vaci cu mixerul (sau in robot cum am facut eu, numai ca in robot se va inmuia si se va face ca o pasta ceea ce m-a obligat sa modific un pic reteta in sensul ca mi-a iesit coca cam moale si a mai trebuit sa adaug putina faia si gris…), adaugam oualele apoi turnam treptat amestecul de faina si gris si amestecam pana cand aluatul devine omogen.
  • Intr-un castronel punem faina ca sa ne tapetam mainile (coca este moale, sa zicem ca o compozitie de chiftele pe care trebuie sa le dam prin faina)
    Luam cu mana coca (cat un pumn) si o rasturnam in castronelul cu faina, modelam o bila pe care o aplatizam cu palmele si scoatem centrul acesteia din care vom face o biluta mai mica pentru ornat. Asezam papanasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand ii prajim.
  • Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos. Atentie: se prajesc destul de repede, asa ca nu-i lasati nesupravegheati!
  • Ii scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si ii punem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
  • Ii papam calzi cu smantanica si dulceata. Eu am facut un sos ad hoc din vreo 250 gr afine congelate peste care am pus 5 linguri de zahar si am fiert pana s-a topit zaharul. Au iesit o nebunie! nu am mai mancat de vreo 2 ani papanasi si imi pare rau ca nu am mai facut pana acum ca tare usoara e reteta.

Poze

Papanasi prajiti cu dulceata, poza 1Papanasi prajiti cu dulceata, poza 2Papanasi prajiti cu dulceata, poza 3



Comentarii (28):

10/02/2016

Deliciosi!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/07/2013

Ghini di tat!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/06/2013

Deliciosi

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2013

La cuptor ar merge ?sau la tigaia cucar ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/05/2014

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun

(0) (0) Abuz
04/05/2014

SUPER

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Buni nota 10

(0) (0) Abuz
22/02/2014

Par buni
si eu o sa fac maine, sa-i impresionez pe musafiri. Mai ales ca am si dulceata de afine facuta de mine asta vara

(0) (0) Abuz
02/01/2014

FOARTE FOARTE BUNI !!!!!!!!!!!!!111

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Superbi !!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Papanasi prajiti
Papanasi prajiti
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Papanasi cu branza.....prajiti
Papanasi cu branza.....prajiti
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: