Petitchef

Burgeri din cartofi si porumb

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Fierbem separat fasolea, cartofii, morcovii, porumbul.
    Facem cartofii piure; calim ceapa si apoi adauga, putin ardei iute si ardeiul gras sau gogosarul si lasam si prajeasca usor. Punem chimen, sare si piper negru, pasta de usturoi, mai gatim timp de cinci minute.
  • Scurgem morcovii si stergem într-un prosop curat; la fel uscam si porumbul fiert sau din conserve. Zdrobim un pic fasolea si o amestecam cu ceapa, cu cartofii, la sfarsit cu porumbul si morcovii, cu grija, sa nu-i sfaramam.
  • Separat sfaramam fulgii de porumb.
    Din pasta preparata mai inainte formam burgerii; mai usor se fac daca umplem cu pasta un inel de gatit ( o forma pentru gogosi sau altceva), pentru ca astfel putem presa bine amestecul, ii putem da o forma, fara a se dispersa apoi.
  • Acoperim burgerii cu fulgi de porumb zdrobiti, pe o parte si pe alta.
    prajim usor, pe ambele parti, pana se fac aurii
    servim cu salate sau sosuri - ketchup, sos de ardei iute, maioneza.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat? De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează