Petitchef

Fasole frecata

Felul principal
4 porții
90 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g fasole alba cu boabe mari,


3 cepe,

6 linguri ulei de floarea soarelui,

1 sau 2 lingurite boia dulce, sare,

2-3 crengute de patrunjel verde,

1 sau 2 catei usturoi,

un praf de cimbru

Preparare

  • Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si iasa apa galbena, sa scurg aceasta apa si sa pun din nou la fiert fasolea cu apa rece.
  • Acum adaug morcovii taiati rondele, o ceapa, patrunjelul verde, cateii de usturoi. Dupa ce fasolea a fiert bine, scurg apa intrun vas si folosesc robotul pt a mixa totul. Potrivesc de sare.
  • Daca e prea consistent, mai adaug putina apa din vas, pana obtin consistenta dorita, apoi pun praful de cimbru. Pregatesc apoi prajeala, astfel: restul de ceapa taiata solzisori se prajeste in ulei sa devina crocanta, stingem focul si adaugam imediat o lingurita sau doua de boia dulce pt culoare.
  • Aceasta prajeala se aduga deasupra peste fasolea frecata. Cand nu postiti prajiti slanina.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole frecata
Fasole frecata
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fasole galbena pastai cu smantana
Fasole galbena pastai cu smantana
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fasole batuta sau frecata (reteta video)
Fasole batuta sau frecata (reteta video)
5 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.