Petitchef

Fasole frecata

Felul principal
4 porții
1 h 30 m
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si iasa apa galbena, sa scurg aceasta apa si sa pun din nou la fiert fasolea cu apa rece.
  • Acum adaug morcovii taiati rondele, o ceapa, patrunjelul verde, cateii de usturoi. Dupa ce fasolea a fiert bine, scurg apa intrun vas si folosesc robotul pt a mixa totul. Potrivesc de sare.
  • Daca e prea consistent, mai adaug putina apa din vas, pana obtin consistenta dorita, apoi pun praful de cimbru. Pregatesc apoi prajeala, astfel: restul de ceapa taiata solzisori se prajeste in ulei sa devina crocanta, stingem focul si adaugam imediat o lingurita sau doua de boia dulce pt culoare.
  • Aceasta prajeala se aduga deasupra peste fasolea frecata. Cand nu postiti prajiti slanina.


Întrebări:




Comentarii:

costi1960, 29/08/2021

Foarte pertinent comentariul anterior, subscriu 100%.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/08/2021

1) Din cate stiu eu, prima fierbere nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute, nu pana se ingalbeneste apa. Eventual se spumeaza. In prima apa e bine sa adaugati o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu care ajuta la fierbere si mai elimina si din gaze. 2) A doua apa ar trebui adaugata fierbinte, altfel fasolea va fierbe foarte greu. 3) "pt a mixa totul"... Inclusiv ceapa fiarta ?? Din cate stiu eu, ceapa se cam arunca... dar, ma rog, o sa incerc si eu o data.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează