Petitchef

File de pangasius cu sos alb

Aperitiv
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Este o reteta simpla si gustoasa,si este ideala atunci cand nu aveti prea mult timp de stat in bucatarie.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pt peste avem nevoie de:

file de pangasius

putina faina

sare,piper

ulei pt prajit


Pt sosul de usturoi:

2 lg de ulei in care am prajit pestele

putin unt

1 lingurita mica de faina

125 ml lapte


1-2 lg de otet

Preparare

  • Pt inceput condimentam pestele cu sare si piper dupa gust.Apoi il dam prin faina pe o parte si pe cealalta si il prajim in ulei incins,pana ce capata o crusta maronie.Il scoatem si il lasam pe un servetel sa isi lase surplusul de ulei.
  • Cand terminat cu pestele ne ocupam de sos.Luam 2 lg de ulei din tigaia in care prajit pestele si punem untul.Amestecam bine pana ce acesta se topeste.
  • Apoi,tragem de pe foc,adaugam o lingurita de faina,amestecam din nou sa nu faca cocoloase,punem din nou pe foc,si turnam laptele putin cate putin,fara a ne opri insa din amestecat.Cand sosul incepe sa se lege punem si usturoiul maruntit.
  • Lasam pe foc(mic)amestecand incontinuu pana ce sosul capata consistenta dorita(pana ce incepe sa se mai ingroase).La sfarsit de tot adaufam otetul si condimentam cu sare si piper.
  • Hai ca nu e greu de loc!Acestea fiind zise terminat si sosul.Tot ce ne ramane de facut este sa il punem peste peste.Si sa ne apucam de mancat!Iata aici si sectiunea.Se poate servi cu garnitura sau fara,fiind un peste destul de gras.Recomand servirea sosului putina mai rece pt ca altfel este un pic gretos,dar foarte bun.

Poze

File de pangasius cu sos alb, poza 1File de pangasius cu sos alb, poza 2File de pangasius cu sos alb, poza 3File de pangasius cu sos alb, poza 4File de pangasius cu sos alb, poza 5



Comentarii:

19/03/2014

Un sos excelent

(0) (0) Abuz
07/08/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
20/10/2012

Foarte simplu de facut si gustos! Mai ales sosul!

(0) (0) Abuz
26/02/2012

Imi place...pofta buna tuturor...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Gazpacho simplu si rapid
Gazpacho simplu si rapid
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă File de pangasius prajit cu sos de soia
File de pangasius prajit cu sos de soia
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă File de pangasius in sos de portocale
File de pangasius in sos de portocale
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă File de pangasius cu mamaliguta.
File de pangasius cu mamaliguta.
8 porții
1h30m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiPastarnacul sau morcovul albPastarnacul sau morcovul alb

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: