Petitchef

Glazura de ciocolata

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ciocolata se rade prin razatoarea cu gauri mari intr-un castron. Intr-un ibric, asezat pe foc, zaharul si apa se amesteca cu o lingura de metal, pana cand zaharul se dizolva complet; siropul se lasa sa fiarba acoperit cu o farfurioara de portelan pana cand se leaga.
  • Castronul cu ciocolata se pune pe un vas cu apa calda (nu fierbinte). Cand este suficient legat, siropul se adauga in suvoi subtire in ciocolata care se amesteca incontinuu cu lingura.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantini subtiri, care curge . Daca este destul de subtire, nu mai este nevoie sa se adauge unt.
  • In cazul in care este nevoie sa se mai subtieze, se adauga 30 g unt, amestecandu-se in continuare tot pe apa calda pana cand se omogenizeaza perfect; daca nu se amesteca bine untul in glazura, aceasta va fi patata (cu dire de grasime), dupa ce se usuca.
  • Daca glazura este prea subtire, se ia de pe apa calda si se vantura putin cu lingura ca sa se raceasca si astfel se va mai ingrosa. Daca esteprea groasa, se adauga 1-2 lingurite cu apa calda sau 20-30 g unt, cu care se amesteca bine. Nu este necesar sa se puna unt in glazura, daca aceasta a fost subtiata suficient cu sirop bine legat.
  • Cu unt glazura se intareste mai repede, dar stralucirea este numai momentana;dupa ce se raceste devine mata. Cu apa simpla glazura se subtiaza, numai cand este nevoie, cu 1-2 lingurite, altfel se va folosi numai sirop bine legat; sau se dilueaza cu putin unt, amestecand apa calduta si imediat se glaseaza cu ea asa calduta.

Rețete inrudite

YouTube

Întrebări:




Comentarii:

29/12/2014

Putem sa punem plumb? Mie imi place totul cu plumb. Imi placea inainte cand foloseam combustibl cu plumb. Si lingura poate sa fie din plumb in loc de metal?

(0) (0) Abuz
31/07/2013

AM SA INCERC DIN FINETTI A INCERCAT CINEVA ? SA-MI SPUNETI SI MIE

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Cautam reteta.o voi folosi mereu.sper sa reusesc

(0) (0) Abuz
28/10/2012

O glazura excelenta, am sa incerc si la torturi. saluatari si bafta in continuare

(0) (0) Abuz
04/04/2012

Super

(0) (0) Abuz
05/08/2011

Bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti cu pepite de ciocolata (vegan si fara gluten)
Biscuiti cu pepite de ciocolata (vegan si fara gluten)
15 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Marquise cu ciocolata
Marquise cu ciocolata
10 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Negresa cu glazura de ciocolata
Negresa cu glazura de ciocolata
4 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pandispan pufos cu glazura de ciocolata
Pandispan pufos cu glazura de ciocolata
8 porții
45 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort sacher cu glazura de ciocolata cu lapte
Tort sacher cu glazura de ciocolata cu lapte
8 porții
1 h 15 m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei