Petitchef

Glazura de ciocolata

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
150 g ciocolata de menaj,

150 g zahar,

75 ml apa,

30-50 g unt.

Preparare

  • Ciocolata se rade prin razatoarea cu gauri mari intr-un castron. Intr-un ibric, asezat pe foc, zaharul si apa se amesteca cu o lingura de metal, pana cand zaharul se dizolva complet; siropul se lasa sa fiarba acoperit cu o farfurioara de portelan pana cand se leaga.
  • Castronul cu ciocolata se pune pe un vas cu apa calda (nu fierbinte). Cand este suficient legat, siropul se adauga in suvoi subtire in ciocolata care se amesteca incontinuu cu lingura.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantini subtiri, care curge . Daca este destul de subtire, nu mai este nevoie sa se adauge unt.
  • In cazul in care este nevoie sa se mai subtieze, se adauga 30 g unt, amestecandu-se in continuare tot pe apa calda pana cand se omogenizeaza perfect; daca nu se amesteca bine untul in glazura, aceasta va fi patata (cu dire de grasime), dupa ce se usuca.
  • Daca glazura este prea subtire, se ia de pe apa calda si se vantura putin cu lingura ca sa se raceasca si astfel se va mai ingrosa. Daca esteprea groasa, se adauga 1-2 lingurite cu apa calda sau 20-30 g unt, cu care se amesteca bine. Nu este necesar sa se puna unt in glazura, daca aceasta a fost subtiata suficient cu sirop bine legat.
  • Cu unt glazura se intareste mai repede, dar stralucirea este numai momentana;dupa ce se raceste devine mata. Cu apa simpla glazura se subtiaza, numai cand este nevoie, cu 1-2 lingurite, altfel se va folosi numai sirop bine legat; sau se dilueaza cu putin unt, amestecand apa calduta si imediat se glaseaza cu ea asa calduta.

Întrebări:




Comentarii:

29/12/2014

Putem sa punem plumb? Mie imi place totul cu plumb. Imi placea inainte cand foloseam combustibl cu plumb. Si lingura poate sa fie din plumb in loc de metal?

(0) (0) Abuz
31/07/2013

AM SA INCERC DIN FINETTI A INCERCAT CINEVA ? SA-MI SPUNETI SI MIE

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Cautam reteta.o voi folosi mereu.sper sa reusesc

(0) (0) Abuz
28/10/2012

O glazura excelenta, am sa incerc si la torturi. saluatari si bafta in continuare

(0) (0) Abuz
04/04/2012

Super

(0) (0) Abuz
05/08/2011

Bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu ciocolata si glazura
Negresa cu ciocolata si glazura
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Madeleines cu ciocolata
Madeleines cu ciocolata
15 porții
2h15m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Cupcakes cu ciocolata si glazura
Cupcakes cu ciocolata si glazura
15 porții
45 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Fondant de ciocolata fara gluten
Fondant de ciocolata fara gluten
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Foietaj cu ciocolata
Foietaj cu ciocolata
6 porții
30 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulciTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.