Petitchef

Gogosi fara dospire

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 ou

500 g faina

2 pahare de lapte cald

5 linguri zahar

1/2 lingurita de bicarbonat

esenta de vanilie

1 lingurita coaja de portocala

Preparare

  • Procedat in felul urmator: Batut (cu mixerul) oul bine cu zaharul,dupa ce sa topit zaharul adaubat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,coaja de portocala si esenta de vanilie.
  • Dupa aceia inceput sa adaug putina faina si putin lapte, pus cate putin, pana sa terminat faina si laptele, pana a iesit o compozitie ca de chec,putin mai groasa.La un moment dat, a trebuit sa mestec cu lingura.
  • Lasat-o sa se odihneasca 5-7 min, intre timp pus tigaia cu ulei pe foc, cand sa incins bine inceput sa pun cu lingura din compozitie.
  • Le puneam si sora mea le intorcea si le lua.Cand luat din tigaie pus pe hartie absorbenta.Dupa aceia pudrat cu zahar pudra.Au fost delicioase vi le recomand.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cremsnit à la petitchef
Cremsnit à la petitchef
10 porții
49 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Spritz aperol
Spritz aperol
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gogosi
Gogosi
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gogosi pufoase
Gogosi pufoase
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gogosi fragede (reteta video)
Gogosi fragede (reteta video)
15 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: