Petitchef

Gogosi umplute cu gem

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

4 linguri de zahar

2 oua intregi si un galbenus

200 ml lapte caldut

25 g drojdie proaspata

un praf de sare

2 plicuri de praf de vanilie

o fiola de esenta de rom

o lingura de coaja rasa de portocala de la borcan

Preparare

  • Apoi adaugat zaharul, sarea, vanilia, romul si coaja de portocala si batut bine impreuna. Cand maiaua a crescut .Se adauga peste ea amestecul de oua.
  • Se amesteca adaugand treptat cate putin lapte, apoi se framanta foarte bine, pana cand devine elastic. La framantat aluatul este usor lipicios, astfel incat fost nevoita sa infainez mainile destul de des, dar urmat sfatul lui Pocahontas si avut grija sa nu folosesc mai mult de 50 g faina pentru infainat.
  • Lasat la crescut pana cand si-a dublat volumul, apoi, fara sa-l mai framant, taiat in doua parti, din care intins doua foi, nu prea groase. Avut grija ca foile sa n aiba urme de faina pe ele pentru a le putea lipi ulterior.
  • Pe prima foaie facut forme cu ajutorul unui pahar cu gura ingusta, dar nu taiat aluatul, ci doar facut cercuri. Pus in mijlocul fiecarui cerc cate o lingurita mica de gem de prune ( e bine ca gemul sa fie mai tare pentru a nu curge) .Din a doua foaie taiat cercuri, cu ajutorul aceluias pahar. luat cate un cerc din aluat si lipit cu mare grija peste partile cu gem, presand bine marginile.
  • Pus la crescut pana cand s-au umflat bine si au devenit foarte usoare si pufoase. prajit in mult ulei bine incins, nu mai mult de doua odata, deoarece se fac foarte repede si se pot arde intors rapid de pe o parte pe alta, deoarece se colorau aproape instantaneu. pus la scurs pe hartie absorbanta si lasat sa se raceasca. Au iesit destul de multe,
    o parte pudrat cu zahar pudra, iar o parte lasat nepudrate. Au fost foarte bune in ambele variante.
  • Facut o singura gogoasa neumpluta, iar ulterior mi-a parut rau, a fost extraordiar de buna si fara gem, foarte aromata si pufoasa. data viitoare o sa umplu doar jumatate. Ne-au placut foarte mult, mancat in loc de cina, iar azi dimineata la dejun am terminat si ce mai ramasese.

Poze

Gogosi umplute cu gem, poza 1Gogosi umplute cu gem, poza 2Gogosi umplute cu gem, poza 3Gogosi umplute cu gem, poza 4Gogosi umplute cu gem, poza 5Gogosi umplute cu gem, poza 6Gogosi umplute cu gem, poza 7Gogosi umplute cu gem, poza 8Gogosi umplute cu gem, poza 9Gogosi umplute cu gem, poza 10Gogosi umplute cu gem, poza 11Gogosi umplute cu gem, poza 12Gogosi umplute cu gem, poza 13Gogosi umplute cu gem, poza 14


Comentarii (29):

Alicea, 27/01/2018

Am mai facut. Fac si acuma sunt la etapa 2

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/05/2014

F bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/02/2014

Superbe

(0) (0) Abuz
04/02/2014

Super bun

(0) (0) Abuz
28/01/2014

Coool

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Imi place

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Super

(0) (0) Abuz
11/01/2014

Nota 10

(0) (0) Abuz
03/01/2014

Bine chiar mia esit .....O bunatate :)

(0) (0) Abuz
08/11/2013

Foarte bine arata si eu vreau sa fac

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi umplute cu gem si nuttela
Gogosi umplute cu gem si nuttela
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gogosi umplute cu dulceata de capsuni
Gogosi umplute cu dulceata de capsuni
15 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertRavioli - pastele umplute care au cucerit MapamodulRavioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: