Petitchef

Lichior de oua

Este o bautura fina, cremoasa, aromata, care se bea in preajma sarbatorilor de iarna.

Aperitiv
4 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra, zaharul vanilat si nucsoara pana cand zaharul s-a dizolvat, iar compozitia are consistenta unei creme. Se adauga smantana dulce si laptele si se omogenizeaza bine amestecul. Apoi se adauga esenta de vanilie si alcoolul in fir subtire amestecand continuu.
  • Bautura se toarna in sticle cu capac si se da la rece in frigider. E bine sa se agite sticlele cat mai des (o data la cateva zile). Cu cat sta mai mult bautura cu atat e mai buna, iar in aproximativ o luna lichiorul capata o consistenta mai densa si se inchide un pic la culoare. Se consuma in maxim 10 saptamani.

Rețete inrudite

YouTube

Oua jumari



Poze

Lichior de oua, poza 1
Lichior de oua, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

26/06/2013

De ce este neapărată nucşoara?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/04/2015

Vreau sa stiu daca nu se simte gustul de ou.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Quiche cu oua si sunca
Quiche cu oua si sunca
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? 6 altfel de oua 6 altfel de oua

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.