Petitchef

Saleuri de foietaj cu cascaval

Aperitiv
4 porții
90 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
o foaie de aluat de foietaj

un galbenus

o lingura de lapte

cascaval (80 g)

boia dulce, piper

sare grunjoasa

seminte de mac, susan, chimen

Preparare

  • Se bate cu furculita galbenusul cu laptele. Cascavalul se razuieste.Se intinde aluatul cu sucitorul destul de subtire si cat se poate de drept. Se imparte in doua aluatul. O parte se unge cu amestecul de ou si se presara peste boia si/sau piper. Se aseaza peste cealalta parte de aluat.
  • Se taie aluatul in fasii de cca.1 cm. Ce presara peste sare sau seminte de mac, susan sau de chimen. Fasiile de aluat se rasucesc in forma de spirala si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • Din acest moment depinde de voi ce veti face cu tava: fie o puneti in congelator pentru 1 ora, ca sa se intaresca, si apoi puneti saleurile intr-o punga, pastrandu-le asa pana in momentul coacerii; sau le dati la cuptor.
  • Se da la cuptorul preincalzit timp de 15 min, sau pana cand se fac rumene, la temperatura de 200-220 C in cuptorul electric (180-200 C in cel cu aer fierbinte, sau treapta 4 la cel cu gaz ).
  • Saleurile cu cascaval sunt cel mai gustoase cand sunt proaspete. O alta alternativa ca sa ramana prospete: se pot coace si apoi congela, iar cu 30 min-1 ora inainte de a fi servite se decongeleaza.

Poze

Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 1Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 2Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 3Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 4Saleuri de foietaj cu cascaval, poza 5

Întrebări:




Comentarii (14):

10/07/2015

Foqtre bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ancamaria, 07/01/2019

Oricum, aici pun retete o gramada de inculti, agramati, tinti Lenute care au fost?sint in Italia sau Anglia si habar n-au sa traduca, sau nu le doare nicaieri ca ce gasesti pe acolo, nu e chiar la indemina pe aici. Dar, ca sa ne dam mari, sintem dispusi sa ne facem de ris chiar si cu, macar, o reteta timpita. Nostim e ca se gasesc si alti timpiti care sa scrie ca au gatit aberatia respectiva :D

(0) (0) Abuz
30/05/2017

Deliciu

(0) (0) Abuz
05/07/2015

Pentru idiot(a) patentat(a). Daca esti asa de cretin(a) stai acasa si taci.. Pentru ca tot ai dorit sa se precizeze am sa iti dau eu reteta: cascavalul se "pune" ca asa vrei exact intre picioare, se tine la cald pt. 1 min., dupa care se tot framamnta si se suge pana miroase a usturoi, sxau ... dupa caz, a peste. Satisfacut(a0 ? Sper ca da, mai ales ca ai toate detaliile. Apropo's am uitat se suge cu buzele nu cu urechile si se miroase cu nasul nu cu limba. Informatie mai concreta nu cred ca pot sa iti mai furnizez. Restul ramane la ... imaginatia ta.

(0) (0) Abuz
10/05/2015

Excelente saleurile, am pus si afine rosii deshidratate

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Incerc maine, dar suna bine de tot:-)

(0) (0) Abuz
04/11/2013

Excelenta reteta o voi incerca chear azi

(0) (0) Abuz
08/07/2013

Peste care parte se pune cascavalul? ca nu se specifica ...

(0) (0) Abuz
08/06/2013

Minunat

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Saleuri de foietaj cu cascaval
Saleuri de foietaj cu cascaval
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Saleuri cu cașcaval
Saleuri cu cașcaval
8 porții
2 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Saleuri / saratele
Saleuri / saratele
8 porții
2h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mumii din foietaj
Mumii din foietaj
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: