Petitchef

Hummus libanez

Petitchef_ro mai multe rețete
(4.25/5 - 4 voturi)
Aperitiv
10 porții
5 min
5 min
Foarte ușor
sau
Nautul este vedeta! O reteta ce poate fi servita ca aperitiv sau ca gustare, insotita de lipie/paine prajita/ batoane de cruditati ;-)

Ingrediente

10 porții
250 gr naut fiert, scurs

1 catel de usturoi

50 ml ulei de susan

sucul de la 1/2 lamaie

1 varf de cutit de sare

1 lingura ulei de masline

1 varf de cutit de chimen

1 varf de cutit de boia

Materiale

blender

Preparare

Etapa 1 - Hummus libanez

Etapa 1

Puneti nautul, sucul de lamaie, sarea, uleiul de susan si catelul de usturoi decojit in blender.
Etapa 2 - Hummus libanez

Etapa 2

Amestecati pana cand compozitia devine fina si omogena (cam un minut)
Etapa 3 - Hummus libanez

Etapa 3

Aranjati hummusul intr-un bol.
Etapa 4 - Hummus libanez

Etapa 4

Se toarna un pic de ulei de masline deasupra si se presara cu chimen si boia.
Etapa 5 - Hummus libanez

Etapa 5

Gata, hummusul dvs. libanez se poate servi!

Video

YouTube

Observații:

Nautul : pentru o consistena fina si cremoasa, puteti decoji manual nautul. Acest lucru poate fi plictisitor, dar rezultatul merita tot efortul.

Uleiul de susan : Inlocuieste tahini - ingredientul de baza al hummusului traditional libanez.

Cu ce sa-l mancati? In mod traditional, hummusul este consumat cu paine libaneza sau pita, lipie, dar poate fi foarte bine consumat si cu batoane de legume crude;-)

Depozitarea: Puteti pastra hummusul aprox. 1 saptamana la rece, daca il puneti intr-un borcan borcan etans. Hummusul pus in borcan se acopera cu un strat subtire de ulei de masline pentru a se forma o pelicula protectoare.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: