Petitchef

Hummus libanez

Nautul este vedeta! O reteta ce poate fi servita ca aperitiv sau ca gustare, insotita de lipie/paine prajita/ batoane de cruditati ;-)

Aperitiv
10 porții
5 min
5 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Materiale

  • blender

Preparare

  • Etapa 1 - Hummus libanez
    Puneti nautul, sucul de lamaie, sarea, uleiul de susan si catelul de usturoi decojit in blender.
  • Etapa 2 - Hummus libanez
    Amestecati pana cand compozitia devine fina si omogena (cam un minut)
  • Etapa 3 - Hummus libanez
    Aranjati hummusul intr-un bol.
  • Etapa 4 - Hummus libanez
    Se toarna un pic de ulei de masline deasupra si se presara cu chimen si boia.
  • Etapa 5 - Hummus libanez
    Gata, hummusul dvs. libanez se poate servi!

Observații:

Nautul : pentru o consistena fina si cremoasa, puteti decoji manual nautul. Acest lucru poate fi plictisitor, dar rezultatul merita tot efortul.

Uleiul de susan : Inlocuieste tahini - ingredientul de baza al hummusului traditional libanez.

Cu ce sa-l mancati? In mod traditional, hummusul este consumat cu paine libaneza sau pita, lipie, dar poate fi foarte bine consumat si cu batoane de legume crude;-)

Depozitarea: Puteti pastra hummusul aprox. 1 saptamana la rece, daca il puneti intr-un borcan borcan etans. Hummusul pus in borcan se acopera cu un strat subtire de ulei de masline pentru a se forma o pelicula protectoare.



Poze

Hummus libanez
Hummus libanez - poza 2
Hummus libanez - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

costi1960, 11/08/2022

Nautul se hidrateaza timp de 24 ore (schimbindu-se apa de citeva ori).
Se fierbe la oala sub presiune 35-40 minute dupa ce oala incepe sa 'fluiere' !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
15/10/2021

Cat timp trebuie fiert nautul si car trebuie sa stea in apa inainte ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Hummus cu lămâie confiată
Hummus cu lămâie confiată
4 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus de ardei roșu
Humus de ardei roșu
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gradina de paste (humus si legume mici)
Gradina de paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează