Chutney de mango făcut în casă: condimentul indian dulce care merge cu orice

votează acum
Acompaniamente
Foarte ușor
1 h 45 m

Mango chutney este un condiment capabil să transforme un fel de mâncare simplu într-o îmbucătură surprinzătoare. De origine indiană, a devenit popular în întreaga lume. Baza sa este simplă: mango, condimente, oțet și zahăr, dar rezultatul este un caleidoscop de arome, un joc armonios de contraste care combină dulcele, acrul și picantul. Fiecare lingură adaugă personalitate și o notă exotică care îmbunătățește carnea la grătar, peștele la grătar, tartine cu brânză sau chiar un modest sandviș cu brânză topită. Ideal pentru cei care se feresc de mâncărurile banale și previzibile.

Ingrediente

5

Materiale

  • Lingură
  • placă de tăiat
  • Cuțit
  • răzătoare
  • Mortar (opțional)
  • Lingură de lemn sau spatulă
  • Borcan de sticlă etanș (pentru a păstra chutney-ul)