Vol-au-vent cu somon afumat

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
50 min

Un aperitiv usor de facut si de efect.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Intindem mai intii foaia de aluat si cu ajutorul unui pahar infainat, taiem cerculete destul de marisoare. Jumatate din cercuri le asezam pe foaia de copt in tava de la aragaz, le ungem cu oul zbatut (atentie, ungem usurel sa nu atingem marginile aluatului, altfel cind le dam la cuptor, nu vor creste uniform pentru ca oul nu da voie aluatului sa se umfle), deasupra asezam un alt cerculet caruia decupat cu forma infainata o inimioara.
  • Ungem din nou cu ou si presaram praful de ardei dulce si le dam la cuptor la 200 de grade, pentru circa 20 minute (depinde de cuptor), lasam pina s-au umflat bine si s-au colorat frumos.
  • Pentru crema de somon, avem nevoie de:
    100 g somon afumat100 g brinza philadephia/ricotta sau brinza de vacisucul de la o jumatate de lamiiedoua frunze de busuioco legatura mica de patrunjelPunem in mixer somonul, brinza, sucul de lamiie, busuiocul si patrunjelul, le mixam bine si voila crema e gata.Punem crema in siringa pentru dulciuri si umplem locul format de inimioare.
DDanelutza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Superba

abuz

Trebuie incercat,,,suna bine

abuz

Am so prepar pt revelion

abuz