Azi vorbim despre musaca. Nu va speriati nu ne-am apucat de scris romane, incercam pe scurt sa retraim gusturi, arome si texturi, toate asezate-n straturi, imbracate in smantana si cascaval. Daca va ploua-n gura, sariti peste orice explicatie si mergeti la retete.
Ingrediente: 350 gr de legume (aici morcovi și dovlecel) 1 ceapă galbenă (mică) 100 gr smântână de soia (sau smântână proaspătă) 1 lingură amidon de porumb 2...
Ingrediente: 200 gr de paste 1 lingura ulei de masline 1/2 salota 1 conserva de ton 1 catel de usturoi 150 ml de smantana proaspata sare piper 30 gr cascaval...
Ingrediente: 700 gr cod desarat 600 ml lapte 1 ceapa 2 linguri de faina 1 kg cartofi 200 ml smantana lichida 200 gr cascaval ras sare piper ulei de masline
Sosul cu smantana este un preparat de baza in bucatarie si poate acompania diverse fripturi, cum ar fi cele de pui sau curcan sau se poate folosi pentru retetele de paste.
Ingrediente: 6 cartofi fierti in coaja 300 g cascaval dat pe razatoare 300 g sunca data si ea pe razatoare 200 g smantana un cub de unt condimente pentru cartofi
Ingrediente: 250 g paste 1 ceapa 3-4 catei usturoi 2-3 vinete 150 g smantana 130 g cascaval ras 1 ou,patrunjel verde 200 g sos de rosii cu busuioc sare si piper
Ingrediente: 500 g pulpa caprioara 2 -3 linguri unt 200 g cascaval 2 bucati ceapa 50 ml vin alb dulce ½ lamaie 2-3 linguri faina 200 g ciuperci din conserva 1...
Ingrediente: 300 g faina alba 2 oua 150 ml lapte 100 g unt 70 g smantana 100 g cascaval 50 g mozzarela 30 g masline 30 g somon afumat 1 plic praf de copt si un...