Petitchef

Andive cu sunca

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Un fel de mancare clasic, usor si care nu necesita multe ingrediente: andive si desigur sunca! Frumoasele andive de sezon insotite de un bechamel cremos si de cascaval ras, le-am lasat sa se gratineze in voie :-) O reteta reconfortanta de care ne place sa ne bucuram "calda", la cina.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

4 felii de sunca

35 gr faina

35 gr unt

500 ml lapte

sare

piper


70 gr cascaval ras

Materiale

vas de copt de 30 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Andive cu sunca
    Curatati andivele si fierbeti-le timp de 10 minute in apa clocotita.
  • Etapa 2 - Andive cu sunca
    Infasurati fiecare andiva intr-o felie de sunca si puneti-le in vasul de copt.
  • Etapa 3 - Andive cu sunca
    Pregatiti bechamelul: topiti untul intr-o craticioara si adaugati faina dintr-o data. Amestecati.
  • Etapa 4 - Andive cu sunca
    Adaugati laptele putin cate putin in timp ce amestecati. Bechamel ar trebui sa se ingroase.
  • Etapa 5 - Andive cu sunca
    Puneti sare, piper si nucsoara rasa.
  • Etapa 6 - Andive cu sunca
    Se toarna bechamelul in vasul de copt peste andive. Presarati cu cascaval ras.
  • Etapa 7 - Andive cu sunca
    Coaceti 20 minute la 220°C.
  • Etapa 8 - Andive cu sunca
    Gata!

Video

YouTube




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: