Petitchef

Andive cu sunca

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Un fel de mancare clasic, usor si care nu necesita multe ingrediente: andive si desigur sunca! Frumoasele andive de sezon insotite de un bechamel cremos si de cascaval ras, le-am lasat sa se gratineze in voie :-) O reteta reconfortanta de care ne place sa ne bucuram "calda", la cina.

Ingrediente

4 andive

4 felii de sunca

35 gr faina

35 gr unt

500 ml lapte

sare

piper

nucsoara rasa

70 gr cascaval ras

Materiale

vas de copt de 30 cm

Preparare

Etapa 1 - Andive cu sunca

Etapa 1

Curatati andivele si fierbeti-le timp de 10 minute in apa clocotita.
Etapa 2 - Andive cu sunca

Etapa 2

Infasurati fiecare andiva intr-o felie de sunca si puneti-le in vasul de copt.
Etapa 3 - Andive cu sunca

Etapa 3

Pregatiti bechamelul: topiti untul intr-o craticioara si adaugati faina dintr-o data. Amestecati.
Etapa 4 - Andive cu sunca

Etapa 4

Adaugati laptele putin cate putin in timp ce amestecati. Bechamel ar trebui sa se ingroase.
Etapa 5 - Andive cu sunca

Etapa 5

Puneti sare, piper si nucsoara rasa.
Etapa 6 - Andive cu sunca

Etapa 6

Se toarna bechamelul in vasul de copt peste andive. Presarati cu cascaval ras.
Etapa 7 - Andive cu sunca

Etapa 7

Coaceti 20 minute la 220°C.
Etapa 8 - Andive cu sunca

Etapa 8

Gata!







Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale